‘Kan ik familie weigeren in ons vakantiehuis als ze honden meenemen?’

vakantiehuis

De vrouw is, in tegenstelling tot haar broer, duidelijk geen fan van honden

De oma van Jade* had altijd een familievakantiehuis. Toen zij vorig jaar overleed, heeft Jade het huisje geërfd. Uiteraard is de rest van de familie daar nog steeds welkom, mits ze de honden thuislaten. En die beslissing valt vooral bij haar broer en zijn vrouw, die echte hondenliefhebbers zijn, niet in goede aarde.

Familievakantiehuis

“Mijn broer en zijn vrouw hebben twee honden”, begint Jade haar verhaal op het forum Reddit. “Ik heb nooit van honden gehouden, maar mijn broer en zijn vrouw hebben de beesten jarenlang door onze strot geduwd als ze langskwamen in het familievakantiehuis.” Het is een probleem waar Jade, nu haar oma is overleden, nog steeds tegenaan loopt. “Voor de goede orde: het familievakantiehuis was vroeger eigendom van mijn oma”, legt de vrouw uit. “Maar nadat ze een jaar geleden overleed, heeft ze het doorgegeven aan mij. Technisch gezien is het nu dus mijn huis, maar natuurlijk mogen mijn ouders, broers en zussen hier ook nog steeds op vakantie komen. Dat zal nooit veranderen”, stelt ze.

Honden

Toch gaat er iets veranderen, als het aan Jade ligt. “Mijn broer en zijn vrouw brachten altijd hun honden mee naar het huis, maar nu ik de wettelijke eigenaar ben – en ook moeder van twee kinderen – wil ik dat niet meer. Ik heb mijn broer verteld dat hij en zijn vrouw welkom zijn, maar de honden niet. Ik veracht honden en ik wil ze ook niet in de buurt van mijn kinderen”, legt ze uit. Haar ouders staan achter deze beslissing, maar haar broer en schoonzus waren er minder blij mee. “Ze zeiden dat ze helemaal niet meer zouden komen als ze de honden niet mee mochten nemen.” Volgens Jade kunnen ze de honden prima achterlaten in een dierenhotel of bij familie of vrienden van zijn vrouw, maar dat wil het stel niet. “Ze zeiden dat het niet mogelijk is en gaan nu ergens op vakantie waar de dieren wél welkom zijn.”

Verkeerde beslissing?

De koppigheid van haar broer viel zowel bij Jade als haar ouders niet goed. “Wat we ook zeiden, het kan ze niet schelen. De rest van mijn broers en zussen zijn het ook niet met mij eens, ze vinden dat ik belachelijk reageerde. Ze snappen dat ik de honden niet in mijn huis wil, maar ze snappen niet wat het probleem is als mijn broer met zijn gezin en honden in het vakantiehuis verblijft”, vertelt ze. Jade vraagt zich nu dan ook af of ze een verkeerde beslissing heeft gemaakt door haar broer, en vooral de honden, te weigeren in het vakantiehuis. Wat vind jij?

*Jade is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/Short-Reflection-423.

Lees ook: Vrouw staat versteld: ‘Mijn man heeft zijn trouwring verkocht’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels