Vrouw vertelt: ‘Mijn man wil geen kinderen met mij mits ik afval’

vrouw kinderen afval

‘Voor mij voelt het alsof dat nooit gaat lukken, en ik heb dat ook gezegd, maar hij luistert niet’

Irene* en haar man Peter zijn inmiddels zo’n vijf jaar getrouwd. En hoewel ze beiden nog jong zijn, hebben ze wel een hele grote kinderwens. Maar wanneer Peter Irene adviseerde om eerst af te vallen voordat ze zwanger raakt, schoot dat in het verkeerde keelgat. Op het online platform Reddit doet ze haar verhaal en vraagt ze om advies. 

Afvallen

“Op mijn zwaarst woog ik ooit zo rond de 75 kilo”, begint Irene haar verhaal op Reddit. “Peter vertelde me toen al of ik was aan mijn gewicht wilde doen, zodat hij zich meer aangetrokken tot mij voelde. En hoewel dit heel moeilijk was om aan te horen, hadden we een goed gesprek en begreep ik ook wel waar hij vandaan kwam. Ik heb hard mijn best gedaan om af te vallen en ben nu zo’n tien kilo afgevallen sinds dat gesprek.”

Gezond gewicht

“We hebben inmiddels alweer serieus gepraat over kinderen, maar hij heeft gezegd dat hij me nog steeds niet aantrekkelijk genoeg vindt. Hij wil graag dat ik rond de vijftig kilo weeg voordat we écht proberen zwanger te raken”, legt Irene uit. “Ik denk niet dat dat nodig is, want ik heb gewoon een gezond gewicht. Ik sport elke dag en volg een dieet. Om sportief te blijven, probeer ik sinds onze gesprekken nog meer gewicht te verliezen, maar ik ben nog steeds niet ‘zwaar’.”

Advies vragen

“Ik zou heel graag voor een baby willen gaan nu, maar Peter wil nog steeds wachten totdat ik op het gewicht zit wat hij graag wil. Voor mij voelt het alsof dat nooit gaat lukken, en ik heb dat ook gezegd, maar hij luistert niet. Wat moet ik doen? Zoals ik al zei; ik wil zo snel mogelijk een kind, maar ik wil Peter ook niet teleurstellen. Side note: Peter en ik houden heel veel van elkaar. Elke keer als hij praat over mijn gewicht, is hij recht door zee. Maar dat doet hij alleen maar omdat hij het beste voor mij voor heeft.” Wat zou jij Irene adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA_friendlydog.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man heeft een overduidelijk favoriet kind’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock