Monique: ‘Ik wil niet naar de bruiloft van mijn zoon’

Familie gesprek

‘Mijn schoondochter verspreidde leugens over me’

Monique* haar zoon Tim gaat trouwen met zijn vriendin Anna. Door een voorval was Monique niet uitgenodigd op de bruiloft, maar twee weken voorafgaand aan de bruiloft besluit Tim zijn moeder tóch uit te nodigen. Maar Monique ziet dit niet helemaal zitten…

Onverwachts zwanger

Monique deelt haar verhaal op Reddit: “Mijn zoon Tim zat in zijn laatste jaar van zijn studie toen hij mij vertelde over Anna waar hij één nacht mee had doorgebracht. Ze bleek zwanger te zijn en ik adviseerde hem om een DNA test te doen, zodat hij zeker wist dat hij de vader is.” Uit de test bleek dat Tim inderdaad de vader is, Anna en Tim kregen gauw daarna een relatie. Door het advies van Monique aan haar zoon begon het tussen haarzelf en Anna direct niet goed. “We waren netjes tegen elkaar, maar hebben nooit een goede band gekregen,” vertelt Monique.

Verloofd

“Mijn zoon en Anna zijn twee jaar geleden verloofd. Ongeveer een jaar geleden begon ze aan familie te vertellen dat ik vervelende dingen over haar zei, wat ik helemaal niet deed. Het was haar woord tegen de mijne, en mijn zoon geloofde haar. Volgens hem moest ik mijn excuses aanbieden of anders was ik niet meer uitgenodigd op de bruiloft,” vertelt Monique. Monique besloot om haar excuses niet aan te bieden, omdat ze nooit vervelende verhalen over Anna heeft verteld. “Uiteindelijk was ik dus niet meer uitgenodigd op de bruiloft,” vervolgt ze haar verhaal.

Leugens

Over twee weken zal de bruiloft plaatsvinden. Gisteren werd Monique gebeld door haar zoon: “Hij vertelde dat Anna haar leugens had toegegeven en vroeg me of ik alsnog op de bruiloft wilde komen.” Doordat er nooit excuses is aangeboden, weet Monique niet goed wat ze ervan moet vinden. “Ik sta niet achter de bruiloft, ik wil niet in de buurt zijn van mijn schoondochter en ik ben erg boos dat ze dit heeft gedaan. Mijn reputatie bij de familie is geschaad door haar leugens en ze heeft niet eens haar excuses aangeboden.” Ze sluit haar verhaal af met de vraag wat ze moet doen. Wat zou jij Monique adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Icy_Panda1807. 

Lees ook: Pauline: ‘Mijn zus wil dat ik haar trouwjurk betaal’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock