Man vertelt: ‘Mijn vrouw heeft altijd kritiek op mijn kookkunsten’

man koken

‘Ze doet alsof ze Gordon Ramsay himself is’

Michel* is enorm gek op koken. Van jongs af aan is de liefde hem met de paplepel ingegoten. Hij vindt het dan ook lastig dat zijn vriendin Jenna wel erg veel kritiek uit op de gerechten die hij bereidt. 

Kookprogramma’s

“Toen ik Jenna ontmoette, waren we nog erg jong”, begint Michel zijn verhaal op het forum Reddit. “In eerste instantie vond ze mijn liefde voor koken niet echt mannelijk.” Maar Jenna begon al snel in te zien dat er wel degelijk voordelen verbonden zijn aan het hebben van een goede chef als vriend. “Ze plaagde me er in het begin mee dat ik veel naar kookprogramma’s keek, maar uiteindelijk begon zij er ook met plezier naar te kijken”, gaat Michel verder. “Als we tegenwoordig samen televisiekijken, dan staat er een kookprogramma op. Vooral de competitieve programma’s zoals Masterchef en Hell’s Kitchen vindt ze leuk. Misschien iets té leuk.”

Want na een tijdje begint ze thuis ook Michels gerechten van commentaar te voorzien. “Hoewel ze graag naar de programma’s kijkt, kook ik eigenlijk altijd”, vervolgt Michel zijn verhaal. “Waar ik ooit dankbaarheid en waardering kreeg van Jenna, krijg ik nu vooral oordeel en spot. Elke keer als ik kook, krijg ik namelijk een uitgebreid overzicht van alles wat er aan het gerecht mankeert.” Hij krijgt bijvoorbeeld te horen dat iets te weinig gekruid of te gaar is. “Ook gebruikt ze vaak woorden die veel gebruikt worden in de kookprogramma’s”, vertelt hij. Een week geleden maakte Michel een heerlijk gehaktbrood. “Ze zei dat het op hondenpoep leek, iets wat Gordon Ramsay zou kunnen zeggen.”

Graag of niet

Michel vindt de manier waarop ze commentaar heeft op zijn kookkunsten erg vervelend en besluit daarom te stoppen met koken voor Jenna. “Afgelopen week heb ik niks gekookt, we hebben restjes gegeten of zijn uit eten geweest”, vertelt hij. “Gisteren heb ik wel gekookt, maar slecht één portie voor mezelf. Toen mijn vriendin erachter kwam dat er niks voor haar was, werd ze kwaad. Uiteindelijk heeft ze zelf iets op moeten halen”, beëindigt Michel zijn verhaal. Achteraf twijfelt hij of hij zich kinderachtig heeft gedragen, wat vinden jullie?

Michel en Jenna zijn gefingeerde namen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Theinsulated.

Lees ook: ‘Déze sterrenbeelden kunnen het beste koken’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels