Bruid vertelt: ‘Mijn moeder wil per se een witte jurk aan op mijn bruiloft’

witte bruidsjurk

Julia heeft het gevoel dat altijd alles om haar moeder moet draaien

Julia* gaat begin volgend jaar trouwen met de liefde van haar leven. Het is logisch dat ook de gasten er dan leuk uit willen zien. Julia’s moeder wil echter ook een witte jurk aan naar de bruiloft en dat schiet bij Julia in het verkeerde keelgat. 

Middelpunt van de aandacht

“Al zo lang als ik me kan herinneren houdt mijn moeder ervan om het middelpunt van de aandacht te zijn”, begint Julia haar verhaal op het forum Reddit. “Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn moeder en ze doet veel voor me. Onze relatie is dan ook goed”, gaat ze verder. “Wel weet ik dat ze het moeilijk vindt om het toe te geven wanneer ze ongelijk heeft of om mensen haar verontschuldigingen aan te bieden.”

Julia is al maanden bezig met het vinden van haar trouwjurk, een proces waar ze haar moeder graag bij betrekt. “Ik stond dan ook perplex toen ze me foto’s van witte jurken begon te sturen met daarbij de tekst: ‘Welke zal ik kopen voor jullie bruiloft?’. Meteen legde ik haar uit dat ik het liever niet had dat ze in een witte jurk zou komen opdagen”, vertelt Julia verder. Haar moeder wuifde dit verzoek weg en bestelde alle jurken die ze leuk vond zodat ze kon kijken welke haar het beste stond.

Ruzie

“Ik vertelde haar dat ik de jurken prachtig vond, maar voor een andere gelegenheid. Nogmaals gaf ik aan dat ik graag als enige wit wilde dragen op míjn bruiloft. Dit lijkt mij toch niet meer dan normaal?”, stelt de aanstaande bruid. “Ze werd boos en beschuldigde mij ervan dat ik niet wil dat ze zich mooi voelt. Ook zei ze dat het altijd om mij moet draaien”, vertelt Julia verder. “Dat laatste lijkt me nogal logisch, aangezien ík degene ben die gaat trouwen”, beëindigt ze haar verhaal. Hoe zouden jullie reageren als je Julia was?

De naam Julia is gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam 2024Bride.

Lees ook: ‘Mijn beste vriendin wil mijn bruidsjurk dragen op haar bruiloft’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels