‘Mijn man wil dat ik mijn baan opgeef in plaats van dat we hulp inhuren’

baan opgeven

‘Hij beschuldigde me ervan dat ik alleen maar op zijn geld wil teren’

Milou* is getrouwd met Eibert. Hij heeft onlangs flink promotie gemaakt op zijn werk en verdient nu het dubbele van Milou’s inkomen. Haar man suggereert nu dat Milou haar baan moet opzeggen, zodat zij het huishouden altijd voor rekening kan nemen. Milou ziet dat niet zitten, en nu hebben de twee flinke ruzie. Wat vind jij hiervan?

Promotie

Een flinke salarisverhoging is meestal reden voor een feestje. Maar bij Milou en Eibert heeft het juist vooral ruzie opgeleverd. “We werken beiden fulltime. Na zijn promotie verdient Eibert het dubbele van mijn salaris. En daarom zet hij nu continu druk op me dat ik mijn baan moet opzeggen en een fulltime huisvrouw moet worden”, legt Milou uit.

Klusjes

“De reden hiervoor is dat Eibert het wel ziet zitten dat ik verantwoordelijk ben voor alle klusjes zoals koken en schoonmaken. Op dit moment verdelen we de klusjes eerlijk, omdat we allebei evenveel uren maken. Ik ben tevreden met deze verdeling. Maar mijn man is geen fan – hij háát het om klusjes in en rond het huis te moeten doen.”

Ruzie

Milou bedenkt daarom een alternatief. “Ik moet toegeven: het klinkt zo slecht nog niet om niet meer te hoeven werken. Maar wat ik daarvoor terugkrijg staat me gewoon niet aan. Ik kwam daarom met het idee dat we een huishoudelijke hulp konden inhuren met Eiberts extra salaris. Dan hoeven we béiden niet van die nare klusjes te doen.” Maar haar man ziet dat niet zitten. “Eibert beschuldigde me ervan dat ik alleen maar ‘op zijn geld wil teren zonder er iets voor te doen’. Hij is nu al de hele dag chagrijnig dat ik het gesuggereerd heb. Zit ik dan echt zo fout?”

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam KookyMeat22.

Lees ook: Schoonmoeder-problemen: ‘Het brak haart hart dat ik hem zoveel klusjes liet doen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, CDC