Schoonmoeder-problemen: ‘Het brak haart hart dat ik hem zoveel klusjes liet doen’

schoonmoeder klusjes

‘Ze zei dat het haar hart brak om haar zoon zoveel klusjes te zien doen’

Sophie* is afgelopen december getrouwd met Danny, en niet lang daarna hebben ze samen hun eerste huisje gekocht. Om dat te vieren nodigde Sophie haar schoonouders uit voor een gezellige, weekendlange housewarming. Maar Sophie merkt al gauw dat haar schoonmoeder absoluut niet tevreden is met de huishoudelijke verdeling…

Housewarming

“We zijn in december getrouwd, en onlangs hebben we een klein maar fijn huis gekocht. Ik dacht dat het een goed idee zou zijn om mijn schoonouders hier uit te nodigen, zodat ze tijd met ons konden doorbrengen, en onze nieuwe buurt konden ontdekken”, schrijft Sophie. “Mijn schoonmoeder is een erg conservatieve vrouw – daar is niks mee, maar het is gewoon wie ze is”, voegt ze hier nog aan toe. Bij aankomst heeft Sophies schoonmoeder echt direct de nodige op- en aanmerkingen op de inrichting, maar daar kon Sophie nog wel mee omgaan.

Klusjes

Bij de lunch slaat de sfeer echter om. “Danny was degene die eten klaarmaakte en dit maakte haar duidelijk woedend. Ze bleef de hele tijd herhalen dat ze mij wel zou leren koken omdat het een slecht teken is als de man kookt”, schrijft Sophie op Reddit. “Later toen mijn man het stof opveegde, snelde zijn moeder toe alsof hij een kind was dat met vuur speelde en begon ze zijn klusje af te maken”, deelt Sophie, en zo gaat het hele weekend door. “Elke keer dat hij een huishoudelijke klus deed, staarde ze me pisnijdig aan, of zei ze hem openlijk dat hij het mij moest laten doen.”

Gebroken moederhart

“Een paar dagen nadat ze vertrokken waren, belde Danny’s moeder me ’s middags op om te vertellen dat het haar zo’n pijn deed om haar zoon allemaal klusjes te zien doen”, schrijft Sophie. “Maar ik deed het hele weekend net zoveel, en vroeg alleen om Danny’s hulp als het nodig was”, laat ze weten. “Volgens zijn moeder is ze dagenlang ‘depressief’ geweest omdat Danny nooit is opgevoed met het doen van huishoudelijke klusjes. Dat ik hem nu zoveel liet doen ‘brak haar hart’, zei ze.”

“Is het een ongeschreven regel dat je je partner geen klusjes laat doen als hun ouders te gast zijn? Ik dacht dat het geen big deal zou zijn, maar nu weet ik het niet meer”, laat ze ten slotte weten.

Wat zou jij in Sophies plaats doen?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowawayughMIL.

Lees ook: Vrouw twijfelt: ‘Stelt mijn man zich aan, of zet ik hem echt voor schut?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels