‘Mijn familie mag mijn zoon niet zien tot ze publiek hun excuses aanbieden’

familie excuses

‘We willen ze alleen toelaten in ons leven als ze hun leugens toegeven’

Simon* ligt flink overhoop met zijn familie. Na het overlijden van zijn broer Theo, kreeg hij namelijk een relatie met diens voormalig verloofde Anya. Zijn familie gaat door het lint en Simon breekt definitief met zijn familie. Tot nu, in elk geval, want opeens willen zij weer een relatie opbouwen. Simons familie ziet alleen niets in de eisen die hij stelt aan hun excuses.

Overlijden

Een aantal jaren geleden is Simons broer Theo overleden. “Ik was er echt kapot van”, deelt hij openhartig op Reddit. “Destijds werkte ik in een andere staat en drie jaar na zijn dood ben ik terug verhuisd. Iedereen kent elkaar daar, dus ik kwam op een feestje van een vriend de ex-verloofde van mijn broer tegen. Anya en ik raakten al snel bevriend, maar na een paar maanden realiseerden we dat we elkaar meer dan vriendschappelijk leuk vonden. We hielden dit geheim maar toen we na een halfjaar steeds serieuzer werden hebben we het aan onze families verteld.”

Laster

Simon had al verwacht dat dit nieuws niet goed zou vallen bij zijn familie, maar hij had niet verwacht dat ze zó ver zouden gaan. “Anya raakte 7 maanden na onze aankondiging zwanger. Toen mijn familie dat hoorde, brak de hel los. Mijn zus begon zelfs rond te bazuinen dat Anya en ik al het bed hadden gedeeld nog voor Theo was overleden. Daar is natuurlijk niets van waar. Dat zou ik mijn broer nooit aangedaan hebben. Ik woonde zelfs in een andere staat toen zij nog samen waren!” legt Simon uit. Het werd zelfs zo erg dat ook Anya’s familie de leugens begon te geloven, en Simon en Anya besluiten dan ook samen te vertrekken en alle contact te verbreken.

Excuses

Inmiddels zijn Simon en Anya heel gelukkig getrouwd, met een driejarig zoontje en meer gezinsuitbreiding onderweg. “Maar nu wil mijn familie het opeens weer goedmaken. Mijn moeder en zus hebben heel vaak hun excuses aangeboden via de telefoon. Ze zeggen dat de rouw het ergste in ze naar boven haalde en dat ze me nooit zo hadden moeten behandelen”, deelt Simon. “Anya en ik hebben het erover gehad. We willen alleen hun excuses in overweging nemen als ze zich ook verontschuldigen aan Anya. En we willen dat ze online, publiekelijk hun excuses aanbieden en alle leugens opbiechten die ze over onze ‘affaire’ verzonnen hadden.”

Ruzie

Maar die laatste eis zorgt alleen maar voor meer wrijving. “Mijn familie weigert omdat ze zich kapot schamen voor wat ze gedaan hebben. Het zou te moeilijk zijn omdat iedereen die de verhalen kent nog bij ze in de buurt woont. Ze vinden dat ik het te moeilijk voor ze maak en willen dat alles gewoon weer koek en ei is. Mijn vader blijft me maar vragen hoe harteloos ik ben dat ik wil dat ze zichzelf voor iedereen vernederen.”

Wat vind jij: zijn Simon en Anya te hard in hun eisen? Of moet Simons familie nu maar op de spreekwoordelijke blaren zitten?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam stillunsureabout.

Lees ook: ‘Ik zei dat mijn zus helemaal gestoord doet over mijn vrouw’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jochem van Wylick