‘Mijn man zegt dat ik te veel eet, is hij me aan het fatshamen?’

vriend fatshamen

‘De grap is dat hij dikker is dan ik’

Abby* is in twee jaar tijd veel gewicht verloren en toen ze haar man Chiel ontmoette zat ze middenin dit afvalproces. Hij heeft Abby er nooit om veroordeeld dat ze een maatje meer had en steunde haar in de strijd tegen de kilo’s. De afgelopen maanden, sinds Chiel zelf flink is aangekomen, heeft hij echter steeds meer commentaar op Abby’s omvang en eetgewoonten. 

Slanke bouw

“Mijn man heeft een slanke bouw en trainde altijd regelmatig, daardoor had hij flink wat spieren opgebouwd”, begint Abby haar verhaal op Reddit. “Het afgelopen jaar is hij echter veel aangekomen. Hij stopte met sporten en ondanks mijn inspanningen om gezonde maaltijden op tafel te zetten én gezonde snack in huis te halen, lukt het hem maar niet om af te vallen.” Abby vertelt dat ze het niet erg vindt dat Chiel is aangekomen, maar het gedrag dat hij nu tegenover haar vertoont vindt ze des te vervelender.

Vreetbuien

“Ik weet van mezelf dat ik af en toe vreetbuien kan hebben”, vervolgt ze. “Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik mijn gewicht op peil houd door doordeweeks heel gezond te eten, zodat ik in het weekend kan genieten van het voedsel waar ik van houd.” Abby heeft al meerdere keren aan haar man uitgelegd dat dit goed werkt voor haar, maar hij lijkt zich enorm te storen aan haar methode om op gewicht te blijven.

Fasthaming

“Als ik me weer eens laat gaan in het weekend, zegt hij dat ik moet stoppen zoveel te eten of er in ieder geval mee moet uitkijken”, gaat Abby verder. “Gisteren heb ik bijvoorbeeld veel gegeten en dan begint Chiel daar gelijk opmerkingen over te maken. Hij zegt dan dat hij niet wil dat ik terugval in slechte eetgewoonten en daardoor weer aankom”, vertelt ze. Zijn opmerkingen maken haar van streek, ook omdat ze al een hele tijd op hetzelfde gewicht is.

Ruzie

“Ik was zo boos dat ik hem zei dat hij niet in de positie is om mij iets te vertellen over mijn eetgewoonten, aangezien hij dikker is dan ik”, vervolgt ze haar verhaal. “Het klopt dat ik overgewicht heb, maar ik ben blij met mijn lichaam zoals het nu is.” Het stel krijgt zo’n erge ruzie, dat Abby aan Chiel vraagt om te vertrekken. “Drie keer raden waar hij naar toe ging? De McDonald’s!”, gaat ze verder. “En dat terwijl ik gisteren een ‘nee’ kreeg toen ik vroeg of hij McDonald’s met me wou halen. Bizar toch?”

Abby heeft haar man nogmaals duidelijk gemaakt dat het haar zaak is wat ze eet en dat hij dat maar moet respecteren. “Ik wil gewoon in alle rust van mijn eten genieten zonder gefatshamed te worden. Is dat te veel gevraagd?”, sluit ze haar verhaal af. Hoe zou jij deze situatie aanpakken als je Abby was?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRAjustwanttoeat.

Lees ook: Onno vertelt: ‘Mijn vriendin noemt haar ex haar enige ware liefde’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock