‘Mijn vriend heeft nog steeds contact met zijn ex-vriendin’

ex-vriendin

‘Ik word er gek van’

Mirjam* is sinds januari aan het daten met Dennis. Sinds een kleine week is het ‘officieel’ tussen de twee, en zijn ze dolgelukkig samen. En hoewel de twee hartstikke verliefd zijn op elkaar, stoort Mirjam zich aan één ding: Dennis heeft nog altijd contact met zijn ex. Zo maakt hij bijvoorbeeld telkens afspraken voor een dubbeldate met zijn ex en haar nieuwe vriend. Op Reddit doet Mirjam haar verhaal.

Ex-vriendin

“Dennis heeft nog steeds contact met zijn ex-vriendin en ik word er gek van”, begint Mirjam haar verhaal. “Dat hij contact heeft met zijn ex kwam voor het eerst ter sprake nadat hij had afgesproken met haar om met z’n allen op ‘dubbeldate’ te gaan. Uiteindelijk gingen die plannen gelukkig niet meer door”, legt Mirjam uit. “Onlangs vierde Dennis zijn verjaardag, en ook zijn ex-vriendin zou worden uitgenodigd.” Gelukkig voor Mirjam haakte zijn ex en haar vriend weer af, waardoor ze niet zouden komen.

Smoesjes

En hoewel het niet gebruikelijk is dat exen gewoon nog contact hebben met elkaar terwijl ze in een andere relatie zitten, heeft Dennis hier altijd goeie smoesjes voor. “Hij verklaart altijd dat zijn ex-vriendin ook gelukkig is in een andere relatie en dat hij en haar nieuwe vriend ook vrienden zijn. Daarnaast zegt hij dat we in een klein dorp wonen en dat contact hebben met je ex heel normaal is.”

Ook vertelt Dennis haar dat hij nooit een ‘echte’ relatie met zijn ex-vriendin heeft gehad. “Hij bleef maar volhouden dat deze ‘relatie’ alleen voor de lust was. Iets wat ik niet snap, aangezien hij cadeautjes voor haar kocht en leuke dingen deed met haar zoontje.”

Verleden

Om een nog duidelijker beeld te schetsen over de situatie legt Mirjam het volgende uit: “Deze ex heeft met twee van zijn vrienden het bed gedeeld, en een relatie gehad met een andere vriend. Daarnaast heeft ze haar huidige man ook nog vaak bedrogen met deze zogenaamde ‘vrienden’ van Dennis. Ook stuurt ze hem af en toe berichtjes die ik niet mag zien. Ik irriteer me er dood aan. Ik weet dat de relatie nog vrij nieuw is, maar hij weet dat het me ongemakkelijk en boos maakt.”

“Hoe pak ik het aan? Ik heb hem laten weten dat ik het raar vind, maar het gesprek gaat telkens nergens heen. Ik wil niet dat hij haar blokkeert omdat ik dan controlerend overkom. Ik wil gewoon weten of ik bij hem weg moet gaan of dat we gewoon een meningsverschil hebben.” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam kcluvsweed.

Lees ook: ‘Mijn vriend maakt me letterlijk ziek en ik weet niet hoe dat kan’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels