‘Mijn vriend is te close met zijn ex’

Vriend

De vrouw is bang dat haar vriend vreemdgaat

Melanie* is een paar jaar samen met haar vriend. Hoewel de twee een goede relatie hebben, lijkt de ex van haar vriend voor rumoer te zorgen. Melanie heeft dit weleens besproken met haar vriend, maar hij doet haar zorgen af als jaloezie. Op het forum Reddit vraagt Melanie daarom om advies. 

Ex

“Mijn vriend heeft een ex-vriendin die hem ‘lastigvalt’. Hiermee bedoel ik dat ze op een heel creepy manier tegen hem praat en dat het soms net lijkt alsof ze nog steeds een relatie met hem heeft”, begint Melanie haar verhaal op Reddit. “Ze stuurt bloemen naar zijn huis, ze stuurt hem ellenlange berichten waarin staat ze nog veel om hem geeft, ze geeft hem heel dure cadeaus (zoals een monitor of een koptelefoon) en als ze hem tegenkomt, houdt ze zijn hand vast.”

Cadeaus 

Melanie vervolgt met dat haar vriend haar nooit over de appjes of cadeaus vertelde, maar dat ze daar laatst zelf achter kwam. “Ik vroeg laatst hoe hij aan zijn nieuwe koptelefoon kwam, en toen vertelde hij dat hij de koptelefoon van zijn ex had gekregen. Hij geeft toe dat het raar is, maar als ik zeg dat zijn ex zich obsessief gedraagt, wuift hij mijn zorgen weg. ‘Zo serieus is het niet, en ik zal vragen of ze hiermee wil stoppen’, had mijn vriend gezegd. Later vroeg ik wat mijn vriend zijn ex had verteld – hij kan soms namelijk te lief zijn, waardoor de boodschap misschien niet goed was overgekomen. Hij zei vervolgens dat hij het haar persoonlijk wilde vertellen, omdat het anders wel heel bot overkwam.” 

Lunch

Melanie vervolgt dat haar vriend de boodschap aan zijn ex had overgebracht. Althans, dat dacht ze. Onlangs vertelde haar vriend dat hij met vrienden ging lunchen, maar dat bleek niet waar te zijn. “Hij vertelde dat hij met onder andere John (niet zijn echte naam) ging lunchen, maar hij sprak stiekem met zijn ex af. Ik weet dit omdat John ze samen zag lunchen, en hij me dit vertelde. Ik confronteerde mijn vriend hiermee, en hij werd vervolgens enorm boos. Hij zei dat ik jaloers was en dat ik mijn controlerende gedrag moet stoppen. Naderhand voelde ik me heel slecht en wilde ik verder met mijn vriend praten, maar dat wil hij niet.” 

Is ze wel zijn ex? 

De vrouw vervolgt dat ze alle gebaren van de ‘ex’ van haar vriend op een rijtje heeft gezet en dat ze zich nu begint af te vragen of deze vrouw wel echt zijn ex is. “Ik ben bang dat mijn vriend vreemdgaat. Ik heb het gevoel dat hij en zijn ex nooit uit elkaar zijn gegaan, omdat zijn ex hem eigenlijk nog steeds als haar vriend behandeld en mijn vriend hun contact niet heeft beëindigd. Wat moet ik nu doen?” Wat zou jij de vrouw adviseren? 

Melanie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de naam nothrowaway3000

Lees ook: ‘Is het erg dat ik zonder mijn man op vakantie ga?

Bron: Reddit | Beeld: Pexels