‘Is het erg dat ik zonder mijn man op vakantie ga?’

vakantie

‘Mijn man vond de vliegtickets te duur’

Carolien* is al maanden bezig met het plannen van een vakantie. Ondanks dat Carolien continu tegen haar man Tom zei dat hij de vliegtickets moest kopen, deed hij dat niet. Tom vindt de vliegtickets nu te duur, dus wil hij niet op vakantie. Carolien besloot daarom alleen te gaan. 

Vakantieplannen

Carolien (29) keek er enorm naar uit om met haar man Tom (32) op vakantie te gaan naar New Orleans. Op het forum Reddit vertelt ze dat ze al lang aan het plannen is. “Mijn echtgenoot en ik hadden het idee om een week naar New Orleans te gaan. We wilden samen plannen maken, maar uiteindelijk heb ik vooral de plannen gemaakt”, deelt Carolien. “In maart vertelde ik hem al wat op de planning stond en dat ik dat allemaal wel zou regelen. Het enige wat hij nog hoefde te doen was zorgen dat hij die week vrij regelde van werk en dat hij de vliegtickets boekte.”

De afgelopen maanden zorgen Carolien voor een fijne hotelreservering, maakte ze reserveringen bij restaurants waar ze willen eten en maakte ze een lijst van plekken die ze graag willen bezoeken.

Te dure vliegtickets

Hoewel Tom wel vrij had gevraagd van werk, vergat hij om vliegtickets te kopen. Iets waar Carolien een paar weken geleden achter kwam. “Tom wilde in eerste instantie even wachten met het boeken van de tickets, omdat ze toen nog duur waren. Drie weken geleden hoorde ik echter dat hij nog steeds geen tickets had geboekt. Nu waren ze nog duurder geworden.” Tom besloot daarom weer te wachten met het boeken van vliegtickets, in de hoop dat de tickets goedkoper werden.

“Vorige week bleek dat hij nog steeds niks had geregeld. We keken opnieuw naar vliegtickets en ze waren nog steeds peperduur. Tom wil niet zoveel geld voor vliegtickets betalen en stelde voor om alle reserveringen in New Orleans te annuleren en om op zoek te gaan naar een leuke bestemming in de buurt.” Buiten het feit dat het annuleren ook geld zal kosten, wil Carolien haar plannen niet annuleren, omdat ze er enorm veel naar uitkeek.

Alleen op vakantie

Carolien en Tom hadden een enorme discussie. “We kwamen er samen gewoon niet uit. Ik vertelde hem dat ik één ticket zou kopen en ben zaterdag naar New Orleans gevlogen in mijn eentje.” Ondanks dat Tom niet blij is met Caroliens actie, wil hij nu alsnog naar New Orleans komen. “Maar van mij hoeft dat niet. Dit is nu mijn vakantie. Is het erg als ik niet wil dat mijn man naar me toe komt?”

Carolien is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de user name Strong-Farm-7377. 

Lees ook: Man vertelt: ‘Mijn vrouw heeft altijd kritiek op mijn kookkunsten’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock