Moeder biecht op: ‘Ik heb de schoonmoeder van mijn zoon uit mijn huis gejaagd’

schoonmoeder zoon

‘Ze begon luidkeels te bidden bij ons in de woonkamer’

Iris* en haar man Anton zijn allebei religieus opgevoed. En hoewel ze erg gelovig zijn, volgen ze niet dezelfde strenge regels als anderen en zijn ze ruimdenkend. Joyce, de vriendin van hun zoon Levi, woont bijvoorbeeld bij hen in huis, omdat ze zwanger bleek te zijn. Echter, wist Joyce’s moeder dit niet, wat zorgde voor veel drama. 

Zwangerschap

“Toen de vriendin  van Levi op haar achttiende verjaardag bij ons introk omdat ze zwanger was, werden we door het hele dorp voor schut gezet”, begint Iris haar verhaal op Reddit. “Hier hebben we ons echter nooit wat van aangetrokken. Drie weken geleden beviel Joyce, maar ze heeft het al die tijd geheim gehouden voor haar moeder. Wij dachten dat ze dit in het ziekenhuis wel zou gaan vertellen.”

Schoonmoeder

Dit was echter niet het geval, zo vertelt Iris. “Twee nachten geleden werd er op onze deur gebonsd. Het was de moeder van Joyce die eiste dat ze binnen werd gelaten”, gaat ze verder. “Ze wilde de ‘geheime baby’ zien. Joyce zei dat ik haar binnen kon laten als ze beloofde om rustig te blijven. Ik gaf de boodschap door. Haar moeder was in eerste instantie best kalm, totdat ze begon te praten over hoe ze zou bidden als haar dochters ziel verdoemd zou worden. Ze begon zelfs luidkeels te bidden bij ons in de woonkamer.”

“Ik zei tegen haar dat ze moest stoppen, waardoor ze weer rustig werd. Haar moeder begon toen tegen Joyce. Ze zei dat ze dit nog konden oplossen, omdat de baby nog jong genoeg was om naar een adoptiegezin te brengen. Joyce begon te huilen en ik vertelde haar dat het tijd was om te vertrekken.”

Kerk verlaten

Toen begon ze tegen Iris. “Ze zei tegen me dat ik de dingen voor Joyce en Levi mooier maakte dan dat het was, en dat Joyce en Levi geen idee hebben van hoe ze een kind moeten opvoeden. Ze schold Levi toen uit en zei dat hij voor de rest van zijn leven naar de kerk moest gaan om zijn zondes te bespreken. Ik zei dat ze moest oprotten uit mijn huis, waar ze uiteindelijk ook naar luisterde.”

“Iets later kreeg ik een bericht op Facebook. Ze zei dat ik een vreselijk rolmodel was en dat ik haar niet bij haar dochter moest weghouden. Ze zei me dat iedereen zou weten wat er bij ons thuis was gebeurd.” En dat was ook echt zo. “Gisteren ging ik naar de winkel en de caissière – die ik al jaren ken – praatte niet tegen me. Ook ben ik gevraagd om mijn kerk, waar ik al meer dan tien jaar zit, te verlaten. Ik ben hier echt kapot van, wat moet ik doen?” Wat zou jij adviseren?

*Iris is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet zij haar verhaal onder de user name Dear-Project2063.

Lees ook: Moeder onthult: ‘Ik heb de vriendin van mijn zoon gevraagd of ze het uit wil maken’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels