Aha: vrouwen met dikke billen hebben een kleinere kans om ziek te worden

vrouwen dikke billen ziek

Wist jij dit?

Ziek zijn: de een wordt het sneller dan de ander. Maar hoe komt dit eigenlijk? Nou, dat kan wel eens te maken hebben met de grootte van je billen! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen met dikke billen minder snel ziek worden. Wij vertellen je er alles over. 

Dikke billen

Uit een onderzoek van de Universiteit van Oxford blijkt dat vrouwen met dikke billen minder snel ziek worden. Zo vertelt professor Konstantinos Manoloupous: “Dat de werking van lichaamsvet belangrijk is voor de gezondheid wisten we al een tijdje. Maar we weten pas recent dat vet rondom de billen en bovenbenen en wijde heupen een goede gezondheid bevorderen: lichaamsvet beschermt.”

Hoe kan dat?

Uit het onderzoek is gebleken dat vrouwen met dikke billen lagere cholesterollevels hebben. Dit betekent dat hun lichaam juist heel goed glucose kan verwerken. De kans op diabetes en hart- en vaatziekten is hierdoor ook een stuk kleiner. Ook wordt de productie van het hormoon leptine vergroot, waardoor ontstekingen harder worden tegengegaan.

Daarnaast claimen de onderzoekers van Oxford dat vrouwen met dikkere billen ook slimmer zijn dan vrouwen met smalle heupen. Dikke billen hebben namelijk het vet Omega 3 nodig. Klinkt natuurlijk allemaal een beetje lastig, maar het enige wat je hiervoor hoeft te weten, is dat vet de ontwikkeling van je brein bevordert. Aha! Goed om te weten, dus.

Ook kinderen van vrouwen met dikke billen kunnen hiervan profiteren, zo komt er uit het onderzoek. Of dit nou écht met de brede heupen en dikkere billen van de moeder heeft te maken, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar het is toch een leuk resultaat om te delen.

Lees ook: Met dit simpele trucje kom je erachter of je haar gezond is

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Andc | Beeld: Pexels