‘Moet ik mijn zieke beste vriendin vertellen dat haar verloofde is overleden?’

‘Ze blijft vragen waar haar verloofde is’

Samira* haar beste vriendin Kelly is bij een auto-ongeluk ernstig gewond geraakt. Haar verloofde, met wie ze in de auto zat, is overleden. Nu Kelly uit haar coma is ontwaakt, vraagt Samira zich af of ze haar het slechte nieuws moet vertellen.

Ernstig gewond

“Afgelopen weekend hadden mijn beste vriendin en haar verloofde een ernstig auto-ongeluk”, begint Samira haar verhaal op Reddit. “Het was vreselijk. Kelly liep levensbedreigende verwondingen op en raakte in coma, en haar verloofde is ter plekke overleden.”

Nieuwe beroerte

Inmiddels is Kelly uit haar coma ontwaakt. “Ze is bij bewustzijn, maar ze weet niet waarom ze in het ziekenhuis ligt”, gaat Samira verder. “Ze blijft vragen naar waar haar verloofde is. Haar medische team en familie hebben ervan afgezien het haar te vertellen, omdat ze fysiek momenteel onstabiel is en dit vreselijke nieuws een piek in de bloeddruk een nieuwe beroerte zou kunnen veroorzaken.”

Twijfels

Morgen bezoekt Samira Kelly opnieuw in het ziekenhuis. Ze vraagt zich af of ze Kelly moet vertellen dat haar verloofde er niet meer is. “Ik weet niet hoe ik moet omgaan met de vragen over haar verloofde zonder dat ze later boos op mij word. Ik denk dat ze het me nooit gaat vergeven als ze er in de toekomst achterkomt dat ik tegen haar heb gelogen. Aan de andere kant moet ik ook denken aan haar gezondheid en de wensen van haar familie. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Samira adviseren?

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/quirksnglasses.

Lees ook: ‘Ik wil niet dat mijn schoonmoeder weet wanneer ik ga bevallen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock