‘Ik wil niet dat mijn schoonmoeder weet wanneer ik ga bevallen’

zwangere vrouw

‘Ze bemoeit zich overal mee’

Samen met haar man Rayan verwacht Judith* binnenkort een kindje. Ze hebben er enorm veel zin in, al stoort het Judith wel dat haar schoonmoeder zich wel erg veel met de zwangerschap begint te bemoeien. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal. 

Duizenden berichtjes

“Ik vind dat mijn schoonmoeder zich te veel bezighoudt met onze baby”, begint Judith haar verhaal. “Toen we erachter kwamen dat het een jongen is, begon ze enorm te pushen dat we hem wel moesten laten besnijden. Terwijl dit mij iets lijkt waar mijn man en ik zelf een beslissing over mogen maken”, gaat ze verder. Ook wil haar schoonmoeder dat Judith een lijst met benodigdheden bijhoudt voor wanneer de baby er is. “Ze bestookt ons meerdere keren per dag met berichtjes die gaan over wat we allemaal op de lijst moeten zetten. Mijn man heeft haar uiteindelijk gevraagd of ze de lijst zelf wil bijhouden, aangezien het voor ons niet zo belangrijk is om dit te doen”, vertelt Judith.

Te veel kleding

“Ook heeft ze al honderden euro’s uitgegeven aan kleding voor de baby, ook al hebben we haar vaak genoeg verzocht om dit niet te doen”, vervolgt Judith haar verhaal. Zij en haar man Rayan wonen samen met Judith’s dochter uit een eerdere relatie in een appartement met twee slaapkamers. “We hebben dus te weinig ruimte voor alle kleding die ze heeft gekocht”, stelt Judith. “Ze vindt dat ze haar geld mag uitgeven aan wat zij wil.”

Voor Judith’s schoonmoeder kwam het dan ook als een schok toen ze te horen kreeg dat ze de eerste paar weken geen bezoek willen ontvangen als de baby geboren is. “Ik wil deze tijd gebruiken om een band te creëren met mijn gezin en daarnaast om te herstellen van de bevalling”, zegt Judith. Haar schoonmoeder gaat echter niet akkoord met deze wens en vertelt het stel dat ze hun gewoon elke dag zal komen bezoeken. “Ze lachte en vroeg: ‘Denk je echt dat je me kunt tegenhouden?'”, beëindigt Judith haar verhaal. Door de houding van haar schoonmoeder, wil Judith haar eigenlijk niet laten weten wanneer ze gaat bevallen. Vinden jullie dat ze dat kan maken?

De namen Judith en Rayan zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Apprehensive_Word180.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Ik vertrouw mijn schoonmoeder niet met mijn kind’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels