Verstuur de uitnodigingen maar: dit is de populairste trouwdatum van 2020

trouwdatum 2020

Op deze dag stappen de meeste bruidsparen in het huwelijksbootje

Een trouwdatum kiezen, hoe doe je dat eigenlijk? Verreweg de meeste paren gaan voor een mooie cijfercombinatie. Trouwen in 2020? Dan kies je voor 20-puntjepuntje-20. Klaar is kees! Toch kiest niet iedereen op deze manier de datum voor zijn grote dag. Voor veel stellen is het weer bijvoorbeeld een belangrijke overweging. Door de hagelbuien naar het altaar lopen? Vergeet het maar! Willen jij en je liefje in 2020 in het huwelijksbootje stappen? Dan schijnt dít de dag te zijn waarop je dat het beste kunt doen.

Wil je op deze populaire dag trouwen? Wacht dan niet te lang met het boeken van je locatie!

Populaire dagen

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat een dag in het weekend het meest geliefd is bij bruidsparen. Hierbij is de zaterdag het populairst. De reden hierachter is natuurlijk dat de meeste gasten in het weekend niet hoeven te werken, waardoor de meesten naar jouw feestje kunnen komen. Wil je in het weekend trouwen, dan is het wel zaak om je feestlocatie op tijd vast te leggen, anders heb je kans dat deze niet meer beschikbaar is. Voor een trouwdag in het weekend tast je overigens wel dieper in de buidel dan voor een bruiloft doordeweeks, maar dat hebben de meeste stellen er dus wel voor over.

Trouwen in 2020

Hoewel mei, juni en september elk jaar opnieuw de populairste maanden zijn, kent elk jaar toch weer een andere voorkeursdag. Dé dag om te trouwen in 2020? Dat blijkt 10 oktober 2020 te zijn. Misschien denk je dat deze dag te koud is, maar dat valt reuze mee. De laatste vijf jaar was het op de tiende van oktober gemiddeld vijftien graden. Dat kunnen we wel aan! Heb je je bruiloft gepland in 2021? Schiet dan op met boeken als je elkaar op vrijdag 21-05-21 het jawoord wilt geven. Dit gaat een populaire dag worden!

Lees ook: Ligt jouw trouwjurk te verstoffen op zolder? Dit is wat je ermee kunt doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Amayzine | Beeld: Pexels