10x herkenbare ruzies als je een lange relatie hebt

herkenbare ruzies relatie
Koppels die al lang bij elkaar zijn herkennen deze veelvoorkomende ruzies

In de eerste weken van een relatie zit je nog op een grote roze wolk. Alles lijkt perfect te gaan en je kan je niet voorstellen om ooit een enorme ruzie te krijgen met je partner. Toch kan het voorkomen dat jullie na een aantal maanden steeds meer meningsverschillen en irritaties krijgen. Soms kan een confrontatie of ruzie juist goed helpen in een relatie. Zijn jullie al een aantal maanden of zelfs al jaren samen? Dan herken jij vast een aantal van deze veelvoorkomende ruzies.

Herken jij een van deze 10 veelvoorkomende ruzies in lange relaties?

10. Verplichte familiebezoekjes

De verplichte familiebezoekjes naar je schoonfamilie heb je gewoon niet altijd even veel zin in. Tenzij je natuurlijk gezegend bent met een fantastische schoonfamilie, maar niet iedereen heeft dit geluk. Het begint met een subtiele hint, maar kan al snel eindigen in een heftige discussie.

9. Het avondeten

De grote vraag van de dag: ‘Wat gaan we eten vanavond?’ Toen je nog alleen was had je alle vrijheid om zelf te kiezen waar je zin in had die avond. Eet je regelmatig of inmiddels elke avond samen? Dan kan dit soms voor herkenbare ruzies zorgen. “Wat wil jij eten vanavond?”, “Kies jij maar”, “Nee, zeg jij het maar…” Het resultaat: jullie zijn beide geïrriteerd en weten nog steeds niet wat er op tafel komt te staan vanavond.

8. De afwas

Dan nog de discussie na het eten, want wie doet vanavond de afwas? “Ik heb gekookt, dus jij doet de afwas.” Vele handen maken licht werk, dus hup allebei de keuken in en je zal zien dat de afwas zo gedaan is met z’n tweeën!

7. Het rolletje wc-papier

Misschien is dit wel een van de grootste onderlinge irritaties wanneer jullie samenwonen, want hoe moeilijk is het om een nieuwe rol op te hangen in de wc!?

6. Snacks die verdwijnen

Wanneer je thuis komt van een lange werkdag, plof je het liefst op de bank met die lekkere reep chocolade die je onlangs voor jezelf had gekocht. Helaas kom je er al snel achter dat vriendlief jouw snacklade- of kastje heeft geplunderd en dat de chocoladereep in geen velden of wegen te bekennen is…

Benieuwd welke overige vijf ruzies vaak voorkomen in lange relaties? Kijk dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2