‘Ik vrees dat een oude relatie invloed heeft op mijn dateleven’

oude-relatie

‘Het gaat telkens goed, tot we het over vorige relaties hebben’

Daan* heeft een jaar geleden een relatie gehad met een veel jongere vrouw. Inmiddels is hij weer aan het daten. Iedere keer dat hij echter over die vorige relatie vertelt, strandt het contact. Hij vraagt zich af of hij het beter voor zich kan houden en vraagt lezers op Reddit om raad.

Korte tijd samen geweest

“Vorig jaar ben ik ongeveer vijf maanden samen geweest met Renée”, begint Daan zijn verhaal. “Ik was toen 35, zij was 19. Het was een paar maanden leuk, maar ik vond het verschil in leeftijd toch te groot. Daarom heb ik besloten de relatie te verbreken. Ik was inmiddels een leuke vrouw genaamd Selina tegengekomen, die net zo oud is als ik. Toen het uitging met Renée, besloot ik meteen om Selina mee uit te vragen. Zij wees me echter behoorlijk hard af, omdat ze erachter was gekomen dat ik iets had gehad met een tiener.”

Geen gewoonte

De relatie met Renée was een uitzondering, schrijft Daan. “Het is de enige keer dat ik met een vrouw samen ben geweest die zoveel jonger is dan ik. Voor ik Renée kende, ben ik tien jaar samen geweest met een vrouw van mijn eigen leeftijd. Hoewel ik de opmerking van Selina wel begreep, vond ik hem dus ook een beetje hard. Het is niet alsof ik er een gewoonte van maak om jongere dames te schaken.” Even later ontmoette Daan een nieuwe vrouw genaamd Laetitia. “Ik ben een paar keer met haar op date geweest. Het ging allemaal goed, tot we het over vorige relaties hadden. Ze was zichtbaar geshockeerd toen ik haar over mijn relatie met Renée vertelde. Na die date zei ze me ineens ‘dat ze geen toekomst voor ons samen zag’.”

Weer mislukt

Dat scenario heeft zich inmiddels een aantal keer herhaald: zodra vrouwen erachter komen dat Daan samen is geweest met een tiener, willen ze niet meer met hem op date. “Laatst ging het weer zo, met Sandra. We hadden het heel gezellig op een date en zaten elkaars foto’s te bekijken. Ze zag een foto van Renée en mij voorbijkomen en vroeg me wie dat was. Toen ik vertelde dat ik kort een relatie met haar heb gehad, keek ze me aan alsof ik iets heel smerigs gezegd had. Na de date heeft ze nooit meer contact met me opgenomen. Inmiddels vraag ik me af of ik vrouwen nog wel over Renée moet vertellen. Iedere keer dat ik dat doe, eindigt het namelijk niet goed en blijf ik weer alleen achter. Ik kom dan blijkbaar over als een creep, wat ik niet ben. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Daan aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Additional-Garden487.

Lees ook: ‘Ze werd boos omdat ik met mijn vrouw flirtte op de werkvloer’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, René Ranisch