‘Mijn verloofde wil niet dat mijn ex-vriendin naar onze bruiloft komt’

ex-vriendin

Zijn ex-vriendin heeft nu een relatie met een van zijn vrienden

Een verloving is natuurlijk hartstikke speciaal, maar daarna begint het werk pas écht. Zo ondervinden ook Chris en Rianne, die zich drie maanden geleden verloofden. Inmiddels zijn zij druk bezig met het plannen van hun droomhuwelijk. Locatie, datum, gastenlijst, noem het maar op. Al is die gastenlijst nog wel een lastig dingetje…

Ex-vriendin

Chris* wil natuurlijk zijn goede vrienden bij zijn huwelijk hebben. Er is echter één probleem: een van zijn beste vrienden heeft een relatie met de ex-vriendin van Chris, met wie hij twee jaar samen is geweest. En zij komt dan natuurlijk ook mee naar de trouwerij, weliswaar aan de arm van een andere man.

Uit elkaar

Geen probleem, als het aan Chris ligt. “Onze levens gingen in verschillende richtingen. Ik wilde kinderen, zij niet. Daarom besloten we gezamenlijk om uit elkaar te gaan. Ik spreek haar niet vaak meer, maar we doen wel gewoon vriendschappelijk tegen elkaar”, schrijft hij op het forum Reddit. 

Geen uitnodiging

Toch ziet Rianne het niet zo zitten om de ex-vriendin van haar verloofde uit te nodigen voor hun huwelijk. Chris begreep dit wel en besloot daarom met zijn vriend te praten. “Ik vroeg hem of hij ook zonder haar kon komen, maar dit was geen optie. Hij zei dat hij zich daar niet comfortabel bij zou voelen”, vertelt Chris. Met deze reactie klopte hij vervolgens bij Rianne aan met de mededeling dat ze zijn ex-vriendin ook wel zouden moeten uitnodigen.

Ruzie

Dit schoot bij Rianne in het verkeerde keelgat. “Ze zei dat ze niet wilde dat er nog een vrouw zou zijn met wie ik het bed had gedeeld.” Chris probeerde haar wat te sussen. “Ik zei dat ze niet zo jaloers moest doen, want dan zou mijn ex-vriendin winnen. Ik wil met Rianne trouwen, niet met mijn ex.” Helaas begrijpt Rianne Chris niet en vice versa. Een paar dagen later hebben de twee nog steeds onenigheid. Dus richt Chris zich tot het forum: “Zit ik fout?” Wat vind jij?

*Chris en Rianne zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam aitaexatwedding.

Lees ook: ‘Mijn man denkt dat een week zwangerschapsverlof na de bevalling wel genoeg is’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Kendra Allen