‘Mijn man denkt dat een week zwangerschapsverlof na de bevalling wel genoeg is’

een week zwangerschapsverlof

De vrouw en de man vechten constant over de duur van haar zwangerschapsverlof

Je allereerste kindje verwelkomen is voor veel stellen iets waar ze erg naar uit kijken. Voor Emma zorgt het echter voor veel stress. Zij en haar man hebben namelijk totaal andere ideeën over hoe haar herstel na de bevalling zal verlopen.

Geen verlof

De Amerikaanse Emma* verwacht in maart haar eerste kindje, maar komt nog niet in aanmerking voor moederschapsverlof. “Ik werk nog te kort bij het bedrijf om daarvoor in aanmerking te komen”, legt Emma uit op het forum Reddit.

‘Een week wel genoeg’

Na de feestdagen wil Emma toch een eventueel verlof met haar baas bespreken, maar er is een kans dat ze na haar zwangerschap niet terug kan keren naar het bedrijf. “Het is niet anders en ik weet dat we het financieel gezien wel aankunnen”, vertelt Emma. Haar man wil echter dat Emma er alles aan doet om haar baan te behouden. “Mijn man is ervan overtuigd dat ik minder dan een week verlof nodig heb na mijn bevalling.”

Verdrietig

“Ik ben enorm overrompeld en erg verdrietig”, vertelt Emma over haar mans opvatting. “Wanneer ik erover begin, zegt mijn man dat zijn moeder meteen weer ging werken en dat sommige van zijn vrouwelijke collega’s dat ook doen. We hebben wel wat familie die rond de geboorte van ons kindje kan helpen, maar dat ik momenteel vanuit huis werk betekent niet dat ik alle ballen hoog kan houden.”

Constant ruzie

Emma vertelt dat zij en haar man constant ruziën. “Ik heb het idee dat ik gek word. Ik huil de hele tijd, omdat ik zou willen dat ik de baan in eerste instantie nooit had aangekomen. Ik wist van tevoren dat ik misschien geen verlof zou krijgen en sindsdien is er thuis alleen maar drama. Van mijn man hoor ik alleen maar dat ik niet bereid ben om hard genoeg te werken.”

Wat te doen?

“Ik ben niet bereid om mijn baan koste wat het kost te behouden, want het zal ten koste gaan van mijn dochter en haar eerste maanden op deze wereld.” Emma hoort dan ook graag advies van anderen. “Mis ik een bepaald perspectief?”

Welk advies zou jij Emma willen geven?

*Emma is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam Fantastic-Rock-7655.

Lees ook: ‘Ik ben bang om mijn man te vertellen dat ik zwanger ben’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jennifer Marquez