‘Mijn vriend vindt dat ik me te uitdagend kleed en noemt me een stripper’

vriend uitdagend

Hij wilde niet met haar gezien worden in een restaurant

De 23-jarige Faith* had er helemaal zin in: een avondje uit eten met haar vriend Jaden (26), zijn broer en diens vriendin. Ze doste zich op een trok een sexy jurkje aan. Helaas viel dit niet in de smaak bij haar vriend. 

Sexy zwart jurkje

“Toen ik me klaar aan het maken was, vroeg mijn vriend mij of ik dat echt aan ging trekken”, begint Faith haar verhaal op het forum Reddit. Ze legt uit dat ze een kort zwart jurkje droeg, met een cutout onder haar borsten. “Dus ik zei ‘ja’. Toen zei hij dat mijn jurk heel ongepast was en dat ik me om moest kleden.” Dat schoot bij Faith in het verkeerde keelgat. Ze vertikte het om zich om te kleden. “Ik bepaal zelf wat ik wel of niet draag. Daarnaast was het jurkje echt niet zó bloot.”

Stripper

Jaden accepteerde dit niet. “Hij zei dat hij dan wel alleen naar het restaurant zou gaan, omdat ik eruitzag als een stripper. Daarna maakte hij een grapje waarin hij me een prostituee noemde”, vertelt Faith. “En hij ging daadwerkelijk naar het etentje zonder mij.”

Respectloos

Toen Jaden thuis was, was hij nog steeds laaiend. “Hij vond dat ik respectloos was en dat ik geen rekening hield met zijn gevoelens.” Faith was het hier niet mee eens. “Ik zei tegen hem dat hij heel dramatisch aan het doen was. Ik draag wat ik wil, en dat ga ik voor niemand veranderen. Zelfs niet als ik de koningin zou ontmoeten.”

Onacceptabel

Een dag later is geen van beiden bijgedraaid. Faith vraagt nu op het forum of ze zich misschien wel had moeten omkleden. Daar krijgt ze van velen een duidelijk antwoord op: “Ruil je vriend om, niet je jurkje.” Toch kunnen anderen zich ook wel vinden in Jaden. “Hoe hij zich gedroeg is natuurlijk onacceptabel, maar misschien was het jurkje meer voor in een club. Dit was al beter geweest: ‘Dit is een chic restaurant, misschien is het gepaster om iets anders aan te trekken. Dit is superleuk voor op stap, maar misschien niet voor dit diner.'” Wat vind jij?

*Faith en Jaden zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De vrouw deed haar verhaal op het forum onder de naam Salt_Ant53.

Lees ook: Man is boos: ‘Ik heb een zware dag en mijn vrouw doet gewoon een dutje’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Vanessa Serpas