Man is boos: ‘Ik heb een zware dag en mijn vrouw doet gewoon een dutje’

vrouw dutje

Hij vindt het niet eerlijk dat hij óók nog voor het huishouden en de kinderen moet zorgen

Het leven met twee kids is niet makkelijk. Vooral als beide ouders ook nog eens werken. Zo ondervindt Mario* nu ook. Hij is zes jaar getrouwd met Olivia, met wie hij twee kinderen heeft: een dochtertje van vijf jaar en een zoontje van drie maanden oud. Onlangs ging hij na zijn ouderschapsverlof weer voor het eerst aan het werk, wat hem zwaar viel. Helaas kwam hij van een koude kermis thuis, toen zijn vrouw na haar werkdag op de bank lag te dutten. “Onverdiend”, vindt hij. 

Ouderschapsverlof

Toen zijn zoontje geboren werd, kon Mario wegens zijn goede baan rekenen op maar liefst drie maanden betaald ouderschapschapsverlof. Helaas kon Olivia maar vijf weken vrij nemen. Dus terwijl zij aan het werk is, zorgt haar man voor de kinderen. Dat betekent dan ook dat Mario er wat vaker ‘s nachts uit moet als de baby aan het huilen is. Geen probleem, zegt hij op het forum Reddit.

Daddy duties

Helaas zitten Mario’s maanden verlof erop en moet hij weer aan het werk. Met veel moeite krijgt hij de avond ervoor zijn zoontje rond middernacht eindelijk in slaap. “Mijn vrouw en ik hadden afgesproken dat we hem om en om zouden voeden, dus de volgende keer zou zij aan de beurt zijn”, vertelt de man. Dit liep net even anders. “Hij wordt om half zes ‘s ochtends huilend wakker, maar Olivia vraagt of ik hem dit keer een flesje wil geven. Vooruit, dat hoort bij mijn daddy duties. Tegen de tijd dat mijn zoontje weer slaapt, is het voor mij al tijd om voor het eerst weer aan het werk te gaan.” Ook Olivia moet aan het werk. Dus spreken ze af dat zij hun dochter naar school brengt en Mario hun zoontje afzet bij de kinderopvang.

Dutje

“Na een zware, hectische dag – met een berg vol e-mails en problemen – is mijn vrouw zo lief om de kinderen op te halen van school en de opvang. Ze weet dat ik degene ben die voor het gezin kookt, dus wilde ze me niet opzadelen met het ophalen van de kinderen op mijn allereerste dag weer aan het werk. Hier ben ik haar erg dankbaar voor”, vertelt Mario. “Toen ze thuiskwam liet ze ons zoontje binnen in zijn autozitje zitten, want hij was nog aan het slapen. Mijn dochter was lekker met haar speelgoed aan het spelen. En wat doet mijn vrouw? Die ploft op de bank neer en valt in slaap.”

Alles alleen doen

“Ondertussen heb ik gekookt, heb ik gegeten, heb ik mijn kinderen eten gegeven, de afwas gedaan en de vuilnis buitengezet”, vertelt Mario geërgerd. “Pas zo’n twee uur later wordt Olivia eindelijk wakker. Onze dochter vraagt of ze met haar wil spelen, waarop mijn vrouw zegt: ‘Oké vooruit, eventjes dan. Het is bijna bedtijd en het is een doordeweekse avond. Je moet morgen weer naar school.'”

Onverdiend

Dit schiet bij Mario in het verkeerde keelgat. “Ik doe ontzettend mijn best voor mijn familie. Ik heb de hele dag gewerkt en zou ook wel wat tijd met mijn gezin willen doorbrengen. En wat doet mevrouw? Zij verpest de paar uur die wij als gezin samen hebben door te gaan slapen”, vertelt de man boos. “Denk eens aan mij. Ik ging slapen om 1 uur ‘s nachts en was er nog geen vijf uur later alweer uit. Ik had een zware dag op werk en dan moet ik ook nog alles doen hier thuis. En zij gaat lekker twee uurtjes slapen op de bank. Ik vind dat ze dat dutje niet verdiend heeft.” Op het forum vraagt hij zich af wat anderen hiervan vinden. Ben jij het met hem eens?

*Mario en Olivia zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man deed zijn verhaal op het forum onder de naam disgruntleddad27.

Lees ook: Moeder: ‘Mijn beste vriendin heeft mijn 22-jarige zoon mee uitgevraagd’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Adrian Swancar