Man vertelt: ‘Ik wil de rekeningen van mij en mijn vrouw splitten’

financiën

Op dit moment laat zijn vrouw hem opdraaien voor alle rekeningen

De 35-jarige Jimmy en Sarah* zijn al jaren samen. De twee hebben hun gezamenlijke kosten altijd betaald vanaf een gezamenlijke bankrekening. Maar daar is de man nu mee gestopt, aangezien zijn vrouw hem voor alle rekeningen laat opdraaien. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal. 

Gezamenlijke bankrekening

“Sarah en ik zijn al 14 jaar samen, waarvan 13 jaar getrouwd”, begint Jimmy zijn verhaal vol trots. Maar al snel komt hij tot de kern van het probleem. “We werken allebei en delen een gezamenlijke bankrekening om al onze financiële zaken te regelen. Althans, tot een half jaar geleden”, voegt hij eraan toe.

Loon in eigen zak

“Op een dag controleerde ik de rekening op onze gedeelde betaaldag, om er zeker van te zijn dat we allebei ons aandeel hebben gestort. Dat was echter niet het geval, alleen mijn deel was aanwezig”, vertelt hij. “Ik zocht er niet meteen iets achter en vroeg haar of er een probleem was bij haar werk, waardoor haar loon nog niet was gestort.” Sarah moest daar om lachen en vertelde Jimmy dat ze het loon rechtstreeks op haar eigen rekening heeft laten storten. “Ze gebruikt het geld voor een ‘voor het geval dat-potje’, zegt ze. Maar dat is niet het geval, want ik moet alle rekeningen betalen terwijl zij haar loon uitgeeft aan leuke dingen voor zichzelf. Van etentjes tot dagjes weg en shoppen.”

Aparte rekeningen

Het afgelopen half jaar heeft Jimmy de situatie eens aangekeken. “Ik heb geprobeerd om erover te praten en tot een overeenkomst te komen, want nu gaat mijn volledige salaris op aan onze rekeningen en hou ik niks meer over. Terwijl zij ondertussen haar eigen loon voor zichzelf houdt en geen bijdrage levert aan de gezamenlijke kosten en vaste lasten.”

Geen eerlijke situatie, vond ook Jimmy. Daarom besloot hij actie te ondernemen. “Een paar dagen geleden vertelde ik haar dat ik een eigen rekening ga openen en mijn salaris daar rechtstreeks op laat storten. Nou, toen brak de hel los”, vertelt de man. “Ze heeft me voor van alles uitgemaakt en zegt dat ik mijn gezin in de steek laat. Maar volgens mij heb ik een heel redelijk voorstel gedaan.” Jimmy wil alle grote rekeningen dekken, zodat Sarah alleen de kleine bedragen nog maar hoeft te betalen. “Dat zou uitkomen op een 70/30 verdeling” legt hij uit.

Schuldgevoel

Ondertussen loopt Jimmy met een schuldgevoel rond. “Ze zegt dat ze het zich niet kan veroorloven, wat niet het geval is, want ik weet wat ze verdient – ze schept graag op over hoeveel ze verdient namelijk. Sarah vindt dat ik alle rekeningen moet blijven betalen, maar dat ben ik niet van plan.” Daarom gaat Jimmy volgende week alsnog zijn eigen rekening openen, zodat hij de kosten kan splitten. Op het forum vraagt hij zich af of het raar is dat hij de rekeningen wil delen met zijn vrouw. Wat zou jij tegen hem zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam u/Irishblueeyes0787.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Ik smeekte mijn dochter geen kinderen meer te krijgen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels