Vrouw over kamperen met haar man: ‘Hij dacht dat ik z’n kleding wel had ingepakt’

kleding ingepakt

Daar sta je dan, zonder zwembroek op de camping

Dat de vakantievoorbereidingen van het gezin vaak op de schouders van de vrouw terechtkomt, bewijst het verhaal van Sandra maar weer eens. Manlief gaat er klakkeloos vanuit dat het kampeeravontuur van de familie tot in de puntjes is geregeld door zijn lief. Op de camping komt hij voor een onaangename verrassing te staan.

Lekker op de camping

Voordat je lekker ontspannen op vakantie bent, kan de voorbereiding nog heel wat stress opleveren. Zijn de tentstokken wel compleet? Wie past er eigenlijk op de hamster? Zit die favoriete bikini nog in de was? Het is maar al te herkenbaar voor Sandra*, die met haar man en kind gaat kamperen. Op het forum Reddit vertelt ze hoe het eraan toegaat: “Vlak voor de vakantie was ik druk aan het inpakken: eten, de tent, het kooktoestel, campingservies… Daarna mijn kleding en die van ons kindje van 20 maanden oud.”

Op pad

Sandra neemt bijna alle taken op zich, maar vraagt haar man om zelf zijn spullen in te pakken. “Ik wist toch niet wat hij precies mee wilde nemen, dus mijn man gaf aan dat hij zelf zijn kleding in zou pakken.” Niet veel later is het tijd om te vertrekken. “Hebben we alles?” vraagt Sandra bij de volgeladen auto aan haar man. “Hij knikte en we reden uren van huis, op naar de camping.”

Zonder zwembroek

“Eenmaal aangekomen op de camping besluit mijn man dat hij een frisse duik wil nemen,” vervolgt Sandra haar verhaal. Op het eerste gezicht een goede activiteit om de vakantie mee in te luiden, maar er komt een klein probleempje aan het licht: “Mijn man ging op zoek naar zijn zwembroek, die onvindbaar bleek. Hij vroeg ik hem wel had ingepakt…”

Misverstandje

“Mijn man had al zijn kleding uitgezocht en op het bed gelegd, in de verwachting dat ík het wel in zou pakken,” heldert Sandra op. “Fantastisch, maar niet heus. Nu zit hij zonder kleding en ben ik de schuldige. Hij had maar één taak…” Lezers op het forum herkennen zich veelal in het verhaal van Sandra, maar óók in dat van haar man. “Mijn vrouw regelt ook altijd alles. Het is niet dat ik niets wil doen, het hoeft gewoon niet. Dan krijg je zulke misverstanden.”

Lesje geleerd

“Hij heeft zijn lesje in ieder geval geleerd,” merken meerdere lezers van Sandra’s verhaal op. Wel betreuren veel mensen dat zulke verhalen nog steeds aan de orde van de dag zijn: “Ik heb dit ook eens meegemaakt. Mijn partner denkt nog steeds dat sommige dingen mijn verantwoordelijkheid zijn…” Herken jij je ook in het verhaal van Sandra?

Sandra is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal onder de naam sadandhungry18.

Lees ook: Vriend over vete tussen moeder en vriendin: ‘Ik wil dat ze harder haar best doet voor mijn moeder’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels