Opgebiecht: ‘Ik heb aangifte gedaan tegen mijn vriend’

vriend

‘Waar haalt hij in godsnaam 10.000 euro vandaan in twee weken?!’

Nancy* is een hardwerkende student die het financieel nooit echt breed heeft gehad. Ze heeft verschillende baantjes gehad om rond te komen en haar studie te betalen. Dit geld verstopte ze altijd in een kistje onder haar bed. Op een dag wil ze weer geld in het kistje stoppen, tot ze er ineens achterkomt dat al haar geld weg is. Op Reddit uit ze haar frustraties.

Student

“Ik zal maar meteen ter zake komen”, begint Nancy. “Ik ben een student en ik zit in mijn laatste semester voordat ik naar de medische school mag. Ik heb nooit een lening kunnen krijgen, waardoor ik 5,5 jaar heb gewerkt om dit diploma te halen omdat ik het uit mijn eigen zak moest betalen.” Nancy vertelt dat ze soms wel eens twee tot drie baantjes tegelijkertijd had en nauwelijks een sociaal leven. “Voor het komende semester heb ik gelukkig mijn doel voor het collegegeld bereikt, waardoor ik een van mijn banen heb kunnen opzeggen.”

Baantjes

“Ik was een serveerster in twee verschillende barren en ik heb een kantoorbaan. Ik heb al het geld wat ik heb verdiend altijd in een kistje onder mijn bed verstopt. Zo weet ik zeker dat ik genoeg geld heb om mijn collegegeld te betalen.” Nancy schrijft dat haar vriend soms blijft slapen als zij er zelf niet is. “Sinds ik aan het sparen ben voor het volgende semester is hij de enige die is langs geweest. Ik heb hem echter nooit verteld over het kistje onder mijn bed, maar hij weet wel dat ik mijn eigen school betaal.”

“Gisteravond kwam ik thuis om geld in mijn kistje te doen omdat ik het vandaag zou storten, maar al mijn geld was ineens weg. Ik werd gek en haalde mijn hele huis overhoop om mijn geld te zoeken. Ik dacht dat ik het ergens anders had neergelegd, terwijl ik ergens wel wist dat dit niet zo was. Ik belde mijn vriend meteen op, maar ik kreeg geen antwoord. Ik heb vannacht niet geslapen, ik was zó in paniek.”

Toegeven

“Vanmorgen belde mijn vriend me eindelijk terug. Ik schreeuwde tegen hem over mijn geld, waarop hij verward antwoordde dat ik gek was. Hij vertelde me dat hij in de middag langs zou komen, maar ik was nog steeds boos.” Tot Nancy haar grote verbazing is het eerste wat haar vriend tegen haar zegt, dat hij het geld inderdaad heeft gepakt zodat hij dat kon lenen. “Hij zou haar later wel terug gaan betalen. “Waar haalt hij in godsnaam 10.000 euro vandaan in twee weken?! Ik werd woedend en belde de politie om aangifte te doen tegen diefstal.”

Lastigvallen

“Ik denk dat hij het zijn familie ook heeft verteld, aangezien zijn moeder kwetsende en racistische dingen tegen me heeft gezegd via de telefoon. Ze vallen me nu al zes uur lang lastig en het maakt me steeds meer gestresst. Ik haat het dat ik alsnog medelijden heb met mijn vriend. Maar hij heeft mijn geld gestolen dat ik al maanden aan het sparen ben. Dat kan echt niet!” Nancy schrijft dat de broer van haar vriend op een respectvolle manier tegen haar heeft gezegd dat ze hem zullen helpen haar geld terug te betalen. Hij vertelde haar dat ze eerst maar even naar het politiebureau moest gaan om de aangifte in te trekken en dat alles wel weer goed zou komen met haar geld. “Ik geloof hier dus helemaal niks van”, laat Nancy weten. “Ik weet niet meer wat ik moet doen en ik haat mezelf ervoor om überhaupt te twijfelen om dit te doen. Ik ben gewoon echt heel erg kwaad en ik heb de hele dag gehuild.” Wat adviseer jij Nancy?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam loawren.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels