‘Home is where the heart is’ en 4 andere woonclichés die echt niet meer kunnen

5 woonclichés

Deze 5 woonclichés willen we eigenlijk niet meer zien

Oké, we geven eerlijk toe dat wij ons ook weleens schuldig hebben gemaakt aan enkele cliché woontrends. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, totdat je rondkijkt in je woonkamer en beseft dat je wel heel veel quasi-hippe snuisterijtjes aan de muren hebt hangen. ‘Dat bordje met Home is where the heart is, moest dat nu echt?’, vraag je jezelf af. Deze, en 4 andere woonclichés willen we eigenlijk niet meer in de Nederlandse woonkamers zien- in ieder geval niet allemaal tegelijk!

Deze 4 woontrends waren jaren geleden misschien origineel en hip, maar inmiddels zijn het clichés geworden.

1. Boeddha’s

Nog altijd staat de boeddha met stip op nummer één. Je kunt het haast vergelijken met onkruid, je komt er maar niet vanaf. Van een Boeddhaschilderij in de wc tot een Boeddhabeeldje in de vensterbank. Misschien is het een idee om boeddha daar te laten waar hij zich thuis voelt: naast een boeddhistische tempel in zijn thuisland.

boeddha

2. Home is where the heart is

We noemden hem al even: het bordje met de tekst Home is where the heart is. Ze worden nog steeds in grote getale verkocht en in bijna elk huis hangt er wel eentje. In de vorm van een hartje of op een stuk sloophout. Laten we voor eens en voor altijd afspreken dat deze bordjes het huis niet meer inkomen, deal?

3. Zitzakken

Hij stond hoog op de verlanglijst van millenials: de zitzak. Deze wooncliché was dan ook niet weg te slaan uit menig studentenhuis. Hoe comfortabel ook: veel heeft dit vormeloze zitkussen niet gedaan voor het interieur. Om nog maar te zwijgen over de troep die het geeft als de zitzak uit elkaar knapt en de vulling eruit springt. Enkeltje marktplaats dus maar?

4. Cactussen

Deze wooncliché is meer van recente aard, maar ook de cactus heeft zijn beste tijd wel gehad. Op het moment dat de stekelige plant opduikt op mokken, schilderijtjes, kussens en dekbedovertrekken, weet je dat het genoeg is geweest.

5. Flamingo’s

Ditzelfde geldt voor de flamingo. Flamingobeeldjes, -sloffen, -gieters en -theepotten: we kijken nergens meer van op. Want ons betreft is het flamingothema inmiddels wel een beetje uitgemolken. Zodra je ermee doodgegooid wordt, is het een wooncliché.

Lees ook: OMG, zó ziet het duurste huis ter wereld eruit.. Wij willen er wonen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: &C | Beeld: Pixabay, Instagram