Hierom moet je je relatie nooit vergelijken met die van anderen

Andere relaties kunnen soms ineens veel leuker of beter lijken dan die van jou

Iedereen vergelijkt zijn of haar relatie weleens met die van een ander. Af en toe lijkt het misschien alsof andere relaties veel beter zijn dan die van jou, maar dat is waarschijnlijk maar een illusie. Andere stellen hebben waarschijnlijk ook zo hun problemen. Niks om jaloers op te zijn dus!

Relaties van anderen lijken misschien soms leuker of beter, maar dat is vaak maar schijn.

Mooier

Grote kans dat collega’s, kennissen of zelfs vrienden hun relaties net wat mooier maken dan ze in werkelijkheid zijn. Want laten we eerlijk zijn: de meeste mensen houden het liever voor zich dat het iets minder gaat. Niemand vertelt graag over de negatieve dingen, waardoor je een verkeerd beeld kunt krijgen van andermans relatie.

Twijfel

Wanneer je al een lange tijd een relatie hebt, kan het op een bepaald moment voorkomen dat je begint te twijfelen. Ben ik wel écht gelukkig? Is dit de partner met wie ik oud wil worden? Als je zulke gedachtes hebt, probeer deze dan onderuit te halen. Bedenk bijvoorbeeld hoe fijn het is dat je in een stabiele relatie zit en dat je een partner hebt die je heel gelukkig maakt. Bedenk ook dat het normaal is om soms twijfels te hebben.

Nieuwe koppels

Iets wat je helemáál nooit moet doen, is je relatie vergelijken met dat van een koppel dat net samen is. In een nieuwe relatie gaat het er nu eenmaal niet hetzelfde aan toe als in een relatie waarbij twee mensen al een lange tijd samen zijn. Zo moeten kersverse koppels elkaar vaak nog leren kennen en valt er nog van alles te beleven, terwijl de spanning er in een lange relatie al wel enigszins af kan zijn.

Lees ook: 7 tekenen dat jij en je partner voor elkaar zijn gemaakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels