5x redenen waarom jij wasparfum moet gebruiken

wasparfum

Wij overtuigen je!

Wasparfum wordt steeds populairder. Zo zien we het bijvoorbeeld steeds vaker in TikTok-tutorials. Maar wat is het eigenlijk? Veel mensen denken namelijk dat wasparfum hetzelfde is als wasverzachter. Maar dat is niet zo! Het vloeibare middeltje zorgt namelijk voor een lekkere geur aan je was. Nog steeds niet overtuigd? Wij geven je vijf redenen waarom jij wasparfum moet gaan gebruiken.

Langdurige geur

Door wasparfum te gebruiken krijgt je was een heerlijke geur wat een langere tijd blijft hangen op je kleding. Oké, dat krijg je natuurlijk ook met wasmiddel, maar met wasparfum blijft de geur nog nét een beetje langer op je kleding zitten. Naast je kleding ruiken dus ook je handdoeken en beddengoed een stuk langer lekker. Zeker het proberen waard, toch?

Weg met synthetische geuren

Je kent het wel: veel wasmiddelen hebben van die synthetische geuren. Dat ruikt natuurlijk wel lekker, maar het kan ook allergische reacties veroorzaken. Iets wat minder leuk is als je het ons vraagt. Wasparfums bevatten daarentegen veelal natuurlijk ingrediënten en essentiële oliën. Een stuk beter voor je huid en dus ook voor je gezondheid!

Minder wasmiddel

Door het gebruik van wasparfum heb je ook een stuk minder wasmiddel nodig. Dit scheelt je dus ook heel wat in je portemonnee. Daarnaast gebruik je voor een was heel erg weinig wasparfum, waardoor je maandenlang met één flesje kan doen. Win-win dus.

Verschillende geuren

Wasparfum is in verschillende geuren verkrijgbaar. De keuze is reuze! Van fris en bloemig, tot houtachtige en warme geuren. Er is voor ieder wat wils. Hierdoor kun jij altijd een geur kiezen die perfect bij jou past.

Gebruiksvriendelijk

Je hoeft niet te verwachten dat wasparfum erg moeilijk in gebruik is. Het is namelijk super eenvoudig om wasparfum toe te voegen aan je was. Je voegt een dopje toe in het bakje van de wasverzachter en je bent good to go. Nog leuker: als je je was hierna ophangt in je huis, ruikt je huis ook meteen naar lekkere geuren. Ben jij al overtuigd?

Lees ook: Aha! Zo bereken je hoeveel liter water je per dag moet drinken

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: iStock