6 leuke en romantische date-ideeën voor oud en nieuw

oud en nieuw

Zo wordt het een oudejaarsavond om nooit te vergeten

Dankzij Mark Rutte, Hugo de Jonge en toch vooral wel het coronavirus zit een groot feest er deze oud en nieuw helaas weer niet in. Na 17.00 uur moeten alle kroegen en cafés hun deuren sluiten en met maximaal vier bezoekers per dag wordt het thuis ook niet bepaald een groot feest. Maar dat betekent niet dat je de hele avond samen met je partner op de bank naar vuurwerk op de televisie hoeft te kijken. Wij zetten zes leuke en romantische date-ideeën op een rij om het een oud en nieuw te maken die jullie nooit meer zullen vergeten. 

Oud en nieuw

Vier jij dit jaar oud en nieuw alleen met je partner? Geloof ons, dat hoeft absoluut niet saai te zijn. Of je nou in de mood bent voor een rustig avondje of lekker wil uitpakken dit jaar: wij zetten de leukste date-ideeën op een rijtje om samen met je partner oud en nieuw te vieren.

1. Pak uit met een duur diner

Helaas zit een luxe diner in een chic restaurant er dit jaar niet in, maar dat betekent niet dat je thuis niet groots kunt uitpakken. Haal alle ingrediënten in huis voor een heerlijk drie- of viergangendiner en sloof je samen met je partner uit in de keuken. Of bestel een speciaal menu bij een lokaal restaurant. Op die manier steun je de horeca een beetje én kun je genieten van heerlijk eten zonder er zelf al te veel voor hoeven doen. En laten we niet vergeten dat het ook nog eens superromantisch is. Win-win!

2. Dof jezelf op voor een thema-avondje

We hebben het hele jaar al in joggingpak thuisgezeten, dus het is hoog tijd om jezelf weer eens op te doffen. Haal je mooiste glitterjurkje uit de kast, zet je haren in de krul en pak uit met je highlighter en lippenstift. Laat ook je partner zijn of haar mooiste outfit aantrekken. Geef ook je woonkamer een feestelijk tintje met ballonnen, slingers en gezellige lampjes. Als je het echt een feestje wil maken, zet dan jullie favoriete muziek op en haal de fles champagne uit de koelkast. Time to party!

3. Ga op een spontane vakantie of staycation

Heb je een paar vrije dagen rond oud en nieuw? Waarom zou je het nieuwe jaar dan inluiden vanaf de bank, als je het ook ergens anders kunt vieren? Oud en nieuw in Londen, Parijs, Berlijn of zelfs New York: het kan allemaal. Je hoeft natuurlijk niet ver weg te gaan, ook een staycation in Nederland is absoluut een leuk en romantisch idee. Luid het nieuwe jaar samen met je partner in in een luxe hotel of ergens in een huisje op de Veluwe. Dat is toch wel een tikkeltje specialer dan gewoon vanaf de bank, toch?

4. Houd een filmmarathon

Alhoewel, met een avondje bankhangen is ook niets mis. Fleece dekens? Veel popcorn? Kaarsjes aan? Check, check, check. En laten we de goede films niet vergeten. Kruip lekker tegen je partner aan en kijk samen naar Harry Potter of alle kerstfilms die je nog wilde zien. Of maak samen een lijst van alle films die jullie willen zien en gooi met een dobbelsteen om te bepalen welke jullie als eerst gaan kijken.

5. Vier het met je (schoon)ouders

Voor de een zal dit de grootste nachtmerrie zijn, maar voor veel anderen is het een heel leuk idee om oud en nieuw weer eens ouderwets gezellig bij de (schoon)ouders te vieren. Gezellig met zijn allen aan de fles bubbels, lekker kletsen, herinneringen ophalen en spelletjes spelen. Ook je (schoon)ouders zullen dit ontzettend leuk vinden.

6. Organiseer een spelletjesavond

Geen zin om naar je (schoon)ouders te gaan? Nodig dan een stuk of vier vrienden uit voor een spelletjesavond. Verzamel de leukste bordspellen, snacks en natuurlijk voldoende drank en tel samen spelenderwijs af tot middernacht. Met z’n tweetjes thuis? Dan kunnen jullie ook wat spicy spelletjes spelen. De winst? Die felbegeerde zoen om klokslag 12 uur…

Lees ook: Onthuld: dit is hoeveel kilo je gemiddeld aankomt tijdens de feestdagen

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash, Ben Schneider