Aha! Zo smaakt je goedkope wijn duur

Chardonnay

Haal de fles maar alvast uit de koeling

Misschien heb je binnenkort wel een feestje en moet je een aantal flessen wijn inslaan. Je wilt natuurlijk een goed glas wijn serveren, maar ook weer niet de hoofdprijs betalen. Geen zorgen als jouw pinot cheap niet te drinken is, daar is een trucje voor!

Een blender

Wat bestaan er toch goede uitvindingen op de wereld. Een goedkope wijn goed laten smaken, wie wil dat niet? Volgens de website Bustle is dat mogelijk door de wijn in een blender te gieten. Doordat de wijn met een hoge snelheid gaat luchten, komen de rijkere smaken naar boven. Dit proces wordt ook wel karafferen genoemd.

Het proces

Door het karafferen wordt de wijn blootgesteld aan zuurstof en dat brengt de genuanceerde smaken naar boven. De tanines – die een bittere smaak geven – worden verzacht en de scherpe noten in de wijn verdwijnen naar de achtergrond. Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van dit proces. Traditionele wijnliefhebbers vinden karafferen een controversiële techniek. Voorstanders zeggen dat het veel voordelen biedt. Het karafferen in een blender duurt namelijk maar dertig seconden.

Met deze truc ben je helemaal klaar voor de Internationale Dag van de Chardonnay!

Lees ook: ‘Welke invloed heeft de vorm van je wijnglas op de smaak van wijn?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels