Handig! Hiervoor is scheerschuim nog meer te gebruiken

scheerschuim

Dit wisten we nog niet

Dat scheerschuim te gebruiken is om te ontharen, wisten we wel. Maar een bus scheerschuim is voor meer handig. Voor deze vijf plekken in huis is scheerschuim een wondermiddel.

1. Beslagen (badkamer)spiegel

Iedereen herkent het wel: een beslagen spiegel in de badkamer. Dit komt door de vochtige lucht die ontstaat, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Er zijn meerdere trucjes om dit tegen te gaan en scheerschuim is hier één van. Smeer de spiegel in met scheerschuim. Let op: het is belangrijk dat je hierbij geen water gebruikt. Wrijf het schuim uit met een droge doek en een beslagen spiegel is verleden tijd.

2. Schoonmaken van de oven

Na het gepruttel van een ovenmaaltijd, kan de oven erg vies en vet zijn. Ook hiervoor is scheerschuim een effectief middel om de viezigheid te verwijderen. Spuit de zijkanten en de bodem van de oven in met schuim en zet de oven aan voor 30 minuten op 50 graden. Alle vuil- en vetresten worden door het scheerschuim losgeweekt. Veeg met een doek na en de oven is weer zo goed als nieuw.

3. Verwijderen van kalkaanslag

Scheerschuim is een wondermiddel voor kalkaanslag. Breng het schuim aan op de douchekop, kraan of ander roestvrij staal en wrijf het in met een doek. Haal het overige schuim weg en de kalkaanslag is verdwenen.

4. Schoonmaken van haarborstel

Bij het gebruiken van een haarborstel zit het na een tijdje vol met stof en vuil uit het haar. Moeilijk om schoon te krijgen, maar met scheerschuim is het een appeltje-eitje! Het is belangrijk om de borstel eerst zo goed mogelijk schoon te maken, denk aan het verwijderen van haar uit de borstel. Spuit de borstel vervolgens in met scheerschuim en laat het even intrekken. Na een paar minuutjes kan het afgespoeld worden en is de borstel weer schoon.

5. Handen schoonmaken na het verven

Wanneer we in huis aan het verven zijn, komen er vaak verfspetters op onze handen. Met wateroplosbare verf kunnen deze spetters gemakkelijk onder de kraan afgespoeld worden. Maar het lukt niet altijd om het met water te verwijderen. Scheerschuim is hiervoor de ideale oplossing. Spuit wat scheerschuim in je handen, wrijf goed en spoel vervolgens af met water. En voilà, de verf is van je handen!

Lees ook: ‘Aha! Dit kun je schoonmaken met een stoomreiniger’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pexels