Voor déze dingen zou jij je beste vriendin eigenlijk eens moeten bedanken

Sterrenbeelden beste vrienden

Die vriendin verdient een bloemetje!

Want die beste vriendin van je, die doet eigenlijk wel heel veel voor je. Soms nemen we dit voor lief en nemen we eigenlijk nooit de kans om onze beste vriendin te bedanken voor het feit dat ze altijd voor je klaar staat. 

Bedank jij je beste vriendin weleens voor deze dingen?

1. Je beste vriendin is altijd eerlijk
En ja, dat betekent ook dat ze eerlijk is wanneer je het helemaal niet wilt horen. De waarheid over je gedrag of acties horen is heel erg moeilijk, ook als het van je vriendin komt. Maar eerlijk is eerlijk: aan een eerlijke mening en een beetje kritiek heb je wel het meeste.

2. Ze maakt je vrolijk 
Je beste vriendin weet hoe jij in elkaar steekt en weet precies wat jij nodig hebt als je chagrijnig bent. Ze zegt precies de goede dingen en maakt precies de juiste grapjes om je humeur weer een beetje op te krikken.

3. Ze is een beetje vreemd
Maar dat maakt helemaal niet uit, want dat ben jij namelijk ook. Samen kunnen jullie een beetje vreemder zijn dan de rest van de wereld, en dat is eigenlijk best wel prettig. Bij haar kun je jezelf zijn!

4. Ze is er altijd voor je
Je beste vriendin is één van de weinige mensen die je ’s nachts op kunt bellen en die ook daadwerkelijk in het holst van de nacht voor je deur zou staan. Met andere worden: ze is er altijd als jij haar nodig hebt. En dat is best wel fijn om te weten.

5. Als je je niet zo goed voelt, weet ze het
Soms is het moeilijk om objectief naar je eigen beslissingen en leven te denken. Je zit dan even niet zo goed in je vel en weet niet zo goed wat je met je leven moet. Maar daar is je beste vriendin: je rots in de branding en degene die altijd weet wat je moet doen.

6. Ze denkt altijd aan je
Je beste vriendin vraagt zich altijd af hoe het met je gaat. Ze wil altijd als eerste op de hoogte worden gebracht van de gebeurtenissen in jouw leven en jij bent de eerste die het hoort als zij iets meemaakt. Dat is pas vriendschap!

7. Ze veroordeelt je niet
Je hebt van die vrienden die je altijd veroordelen als je iets doet of zegt. Je beste vriendin is gelukkig niet zo; jouw beslissingen of meningen probeert ze altijd van twee kanten te belichten voordat ze een oordeel velt. Dit oordeel kan echter wel heel fel en eerlijk zijn! (zie punt 1.)

8. Jullie delen de leukste herinneringen
De leukste herinneringen die je hebt, heb je samen met haar gemaakt. En daar mag je best een beetje trots op zijn! Want wat is er nu leuker dan die hilarische gebeurtenissen op te halen op de bank met je bestie?

9. Haar liefde is onvoorwaardelijk
En het lijkt misschien of dat bij iedere vriendschap zo is, maar dat is niet waar. Hoe vaak komt het niet voor dat een vriendin boos op je is, omdat je haar geen aandacht schenkt? Een beste vriendin niet; die heeft daar begrip voor. Jullie vriendschap verandert niet!

10. Ze geeft je moed
Soms weet je dat je iets moet doen, maar heb je de ballen er niet voor. Om het maar even subtiel uit te drukken. Zij kan je dan net het steuntje in de rug geven dat je nodig hebt.

Dus, heb jij je bestie weleens bedankt voor al deze dingen? Nee? Dan is het de hoogste tijd om dat eventjes te doen! Tag haar maar onder de Facebookpost, dat zegt genoeg;)

Lees ook: Dít zijn de leukste films op Netflix om samen met je beste vriendin te kijken!

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash