Bizar: deze vrouw maakt door haar psychische aandoening 6 keer per dag de wc schoon

Kelly lijdt aan een obsessief-compulsieve stoornis

Obsessief-compulsieve stoornis is een heftige psychische aandoening die zich kenmerkt door terugkerende gedachten die de patiënt eigenlijk niet wil hebben. Bij deze dwanggedachten horen vaak ook dwangmatige handelingen, je moet bijvoorbeeld eindeloos je handen wassen of controleren of je het gas wel hebt uitgedaan. 

Het is een aandoening die je leven compleet kan beheersen, je kunt je niet meer concentreren op je werk of je hebt geen tijd voor vrienden of familie. Zo is het ook voor de 36-jarige Britse voormalig schoonheidskoningin Kelly Waite, die zo ontzettend bang is dat ze vies wordt dat ze gemiddeld 30 uur per week haar huis aan het schoonmaken is. Zo poetst ze maar liefst 6 keer per dag het toilet, met chloor en bleek. Kelly is zelfs zo bang dat ze er viezigheid op haar kleding zit, dat ze altijd zichzelf stofzuigt voordat ze een kamer betreedt, om alles zo schoon mogelijk te houden.

Eigen rietje
Gasten ontvangen is een hel voor haar, want ze vindt het vreselijk dat mensen met hun ‘vieze’ kleding op haar schone bank gaan zitten. Koken doet ze niet thuis, haar keuken is er alleen voor de show. Maar in een restaurant eten is minstens zo lastig, ze neemt zelfs haar eigen rietje mee om uit te drinken. De glazen raakt ze absoluut niet aan. Ook zit haar tas vol met schoonmaakdoekjes om de tafel en stoelen mee af te nemen. Haar manier  en belemmert haar enorm in haar dagelijkse activiteiten.

Anderen helpen
Volgens Kelly heeft ze hier al sinds haar kindertijd last van. Inmiddels heeft ze haar leven gewijd aan het helpen van anderen die ook aan OCS lijden en ontving ze onlangs een prestigieuze prijs voor al haar inzet.

Meer lezen?

Wil je dit onthouden? Bewaar dit bericht op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld Daily Mail