‘Mijn vriendin wilde per se een witte jurk aan naar andermans bruiloft’

bruiloft

‘Volgens haar is het een stomme oude traditie die niemand meer hanteert’

Ruben* en Zoey zijn een jaar samen. Ruben werd uitgenodigd voor de bruiloft van een collega en besloot Zoey mee te nemen. Zij had een witte jurk gekozen, wat tot een fikse discussie leidde. Op Reddit vraagt Ruben om raad.

Uitgenodigd

“Zelf ben ik begin dertig, Zoey is eind twintig”, begint Ruben zijn verhaal. “Een aantal weken geleden werd ik door een collega gevraagd om zijn bruiloft bij te wonen. Ik mocht ook iemand meenemen, dus nodigde ik Zoey uit. Ze nam de uitnodiging meteen aan en was erg enthousiast. Blijkbaar is ze groot fan van bruiloften. Zoey en ik zijn een jaar samen, maar wonen nog niet onder één dak. Daarom haalde ik haar op bij haar thuis.”

Stomme traditie

Toen Ruben bij Zoeys huis aankwam, begon het onheil. “Ze stapte naar buiten en zag er prachtig uit. Ze had duidelijk veel moeite gedaan voor haar make-up en haar kapsel. Ik zei tegen haar hoe mooi ik haar vond, maar benoemde ook dat het handig zou zijn als ze een andere jurk aan zou trekken. Ze had namelijk voor een gebroken wit exemplaar gekozen. Voor zover ik weet, is het not done om op andermans bruiloft een witte jurk te dragen. De aandacht moet immers op de bruid worden gevestigd, niet op de entourage.” De reactie was niet wat Ruben had gehoopt. “Zoey raakte meteen van streek. Volgens haar was het een stomme oude traditie en hield niemand zich er nog aan. Toen een van haar vriendinnen ging trouwen droeg iedereen wit, dus wat was het probleem?”

Controlerend gedrag

Ruben en Zoey zaten in de auto te kibbelen. “Ik zei tegen haar dat ik bij mijn mening bleef: wat mij betreft moest er echt een andere kleur jurk komen. Het was immers de bruiloft van mijn collega en we hadden geen idee of hij en zijn bruid het vervelend zouden vinden. Ik wilde geen risico nemen. Zoey zei dat ik moest stoppen met mijn controlerende gedrag. Ze wilde zelf kunnen bepalen wat ze aantrok. Ik werd kwaad en zei dat ze m’n auto uit moest. Uiteindelijk ben ik zonder haar naar de bruiloft gegaan.”

Telefoon uit

Eenmaal daar aangekomen bleek dat Rubens zorg terecht was. “Niemand op de bruiloft had wit aan, behalve de bruid zelf. Zoey bombardeerde me met berichten, maar ik zette mijn telefoon uit. De bruiloft was enorm geslaagd. Toen ik thuiskwam, zag ik dat nog weer tientallen berichten had gekregen van Zoey en haar beste vriendin. Er stond in dat ze vonden dat ik mijn excuses aan moest bieden en dat ik irrationeel had gereageerd. Ik heb het er met een paar vrienden over gehad en zij staan allemaal aan mijn kant. Inmiddels is de ruzie vier dagen geleden en Zoey en ik hebben niet meer met elkaar gepraat. Wat moet ik nu doen?” Wat zou jij doen als je in Rubens situatie zat?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Mallvar.

Lees ook: ‘We hebben de 18e verjaardag van onze dochter als straf niet gevierd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels