Dit wil je! 7 leuke alternatieven voor een nachtkastje

nachtkastje

Voor als je een nachtkastje net wat te saai vindt

Het kan knap lastig zijn om het perfecte nachtkastje te vinden. Een nachtkastje dat in het interieur van je slaapkamer past en goed aansluit bij je bed. Denk daarom eens out of the box en kies voor een van deze zeven leuke alternatieven. 

Wandplankje

Benut de ruimte door een wandplankje naast je bed op te hangen. Op zo’n plankje heb je genoeg ruimte voor een lamp, wat boeken, je leesbril en je telefoon. Ook kun je de ruimte eronder goed benutten door er bijvoorbeeld een leuke mand neer te zetten. Bewaar hierin bijvoorbeeld extra kleedjes.

Houten ladder

Heb jij veel te veel spulletjes die jij naast je bed wil bewaren? Dan is een decoratieve houten ladder een goed idee. Genoeg treden om al je spullen op te bewaren. Daarnaast heb je ook genoeg ruimte voor wat leuke plantjes.

Kruk of stoel

Wie zegt dat je een kruk of stoel alleen maar kunt gebruiken om op te zitten? Wij niet in ieder geval. Geef je slaapkamer een vintage look door bijvoorbeeld een stoel uit de kringloopwinkel te scoren.

Opstapje

Houd jij het liever iets simpeler? Ga dan voor een opstapje. Op de twee treden heb je genoeg ruimte voor je spulletjes. Toch moet je er wel op letten dat je er niet te veel op bewaart, dan kan het er al snel rommelig uitzien.

Trolley

Voor de treuzelaars onder ons is een trolley een goede optie. Genoeg ruimte voor je boeken, wekker en telefoon, maar je kunt ‘m altijd ergens anders heen rijden als je er toch niet helemaal tevreden over bent.


Houten blok

Haal de natuur in je huis door een houten blok als nachtkastje te gebruiken. Simpel, maar voegt toch een hoop karakter toe aan de slaapkamer.

Schommel

Wat? Een schommel in je slaapkamer? Hoewel dit meer klinkt als de droom van elke 5-jarige, staat het ook in veel volwassen slaapkamers hartstikke leuk. En niet om op te schommelen natuurlijk, maar als nachtkastje!

Lees ook: Opruimen maar: deze 7 dingen hoor je niet in je slaapkamer te hebben

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash