Ha! Blijkbaar slaapt de meest chagrijnige persoon aan de rechterkant

slaap rechterkant

Oh jee!

Veel stellen hebben een vaste plek in bed. Grote kans dat dit bij jou en je partner dus ook het geval is. Het heeft blijkbaar niet alleen met persoonlijke voorkeur te maken, maar de plek in bed zegt ook iets over je persoonlijkheid. Zo blijkt uit onderzoek dat de persoon die aan de rechterkant slaap het meest chagrijnig is in de ochtend. Ah oh! 

De rechterkant

Uit een onderzoek van Premier Inn blijkt dat de persoon die aan de rechterkant slaapt een stuk minder gelukkig wakker wordt. De ‘rechtsslaper’ zou volgens het onderzoek, dat is gebaseerd op de slaapgewoontes van 3000 volwassenen, niet zo’n sprankelende persoonlijkheid hebben in de ochtend. Zij worden vaak chagrijnig wakker en hebben een negatieve kijk op het leven.

De linkerkant

Slaap je aan de linkerkant? Dan is het een heel ander verhaal. Volgens het onderzoek blijkt dat ‘linksslapers’ vaak beter uitgerust zijn en goed om kunnen gaan met stress. Mensen die aan de linkerkant slapen hebben over het algemeen meer plezier in hun werk, terwijl rechtsslapers niet erg tevreden zijn met hun dagelijkse werkzaamheden.

Chagrijnig

Dus, heb jij regelmatig te maken met een chagrijnige partner – die ook nog eens aan de rechterkant slaapt? Dan weet je dus waar dit vandaan komt. En eh… misschien is het een idee om eens van kant te wisselen? Wie weet werpt het z’n vruchten af.

Lees ook: Aha! Hierom moet je parfum opspuiten voor het slapengaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Premier Inn, Archief | Beeld: Pexels