5 wetenschappelijke redenen waarom je nu een hond zou moeten nemen

hond honden wetenschappelijke redenen
Dit zijn de redenen om nú een hond te nemen

Het is niet niks, het aanschaffen van een huisdier. Ze kosten veel tijd en geld en daarom is het belangrijk om voor jezelf de juiste keuze te maken of dit in jouw levensstijl past. Zit je er al enige tijd aan te denken om een hond aan te schaffen? En heb je het idee hier voldoende tijd en geld voor te hebben? Dan kunnen deze vijf wetenschappelijke redenen je misschien overtuigen om een lieve viervoeter aan te schaffen.

Als deze wetenschappelijke redenen je niet kunnen overtuigen, dan weten wij het ook niet meer!

1. Ze verminderen stress

Uit onderzoek van Psychology Today is gebleken dat honden kunnen helpen om stress te verminderen. Sterker nog, ze kunnen zelfs angstgevoelens bij mensen wegnemen. Kom je thuis van een stressvolle dag op het werk? Knuffel dan lekker met je viervoeter op de bank en je voelt je direct beter.

2. Ze zijn goed voor je gezondheid

Voor sommigen is één van de nadelen dat je een hond door weer en wind moet uitlaten. Dit is natuurlijk belangrijk om in acht te nemen als je er een wilt aanschaffen. Maar daar komt ook bij kijken dat je vaker beweegt en de deur uitgaat als je een hond hebt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met honden er een gezondere en fitte levensstijl op na houden.

3. Ze laten je minder eenzaam voelen

Niet alleen helpen honden je om meer te bewegen, ze gaan ook een eenzaam gevoel tegen. Niet alleen is je hond je huisdier, het is ook je maatje voor het leven.

4. Ze maken je vrolijk

Net als het bevorderen van je gezondheid helpen honden je ook om je vrolijker te maken, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Zo staat in het onderzoek beschreven dat hondeneigenaren meer en vaker lachen. En laten we eerlijk zijn, hoe kun je nu geen warm, vrolijk gevoel krijgen van je lieve huisdier?

5. Ze zijn goed voor je zelfvertrouwen

Onderzoek van de American Psychological Association heeft geconstateerd dat er een direct verband is vast te stellen tussen het hebben van een hond en je zelfvertrouwen. Na het nemen van een hond hadden de participanten van dit onderzoek een flinke boost in hun zelfvertrouwen gekregen.

Lees ook: Onderzoek: ‘Als je van katten houdt ben je intelligenter’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash