Echte liefde: dít is een teken dat jullie relatie gaat slagen

relatie

Zo kun je een gelukkige relatie herkennen volgens de wetenschap

We willen allemaal graag een partner met gevoel voor humor, die betrouwbaar is, sociaal en bovenaal liefdevol. Hoewel dit enorm fijn is, blijkt het heel iets anders te zijn dat ervoor zorgt dat een relatie succesvol is. Volgens een Koreaanse universiteit zien we namelijk één teken over het hoofd. 

Goed teken voor je relatie

Er zijn zoveel factoren waar je relatie een succes door kan worden. Neem onderstaande dus met een dikke korrel zout, want wie weet ben jij tegen de verwachtingen van dit onderzoek in wel heel gelukkig met je partner! De Zuid-Koreaanse Konkuk University heeft echter ontdekt dat de belangrijkste factor in het voorspellen van hoe gelukkig mensen in een relatie zullen zijn wel heel bijzonder is. Schijnbaar ligt het namelijk aan het lengteverschil!

Groot verschil is groot succes

Huh? Wij snappen het ook niet, maar de wetenschap lijkt het te bewijzen. Er is een onderzoek gedaan met maar liefst 7850 mensen en wat bleek? Hoewel humor de meest gewilde karaktereigenschap was, zorgde dit niét voor de meest gelukkige relaties. De langstdurende en meest gelukkige relaties hadden allemaal één ding gemeen: een flink verschil in lengte!

Oorzaak

De oorzaak hiervan durft Kitae Sohn niet direct aan te wijzen. De onderzoeker denkt dat het misschien een evolutionair overblijfsel is: in de oertijd was een flinke lengte een goed teken dat iemand vruchtbaar en gezond was. En dat is precies wat je zoekt wanneer je moet overleven op jagen en verzamelen. Dokter Sohn legt uit: “Het is zoals zout of vettig eten. Dat mensen daar vroeger sterk naar verlangden was logisch omdat ze het niet uit hun dieet konden halen. Maar tegenwoordig zit het met ons dieet wel goed, en toch hebben we soms nog dat verlangen. Lengte is een beetje hetzelfde.” Sohn benadrukt overigens dat dat voordeel tegenwoordig niet meer bestaat. “Met dank aan de wetenschap en gezondheidszorg heeft iedereen tegenwoordig dezelfde evolutionaire kansen.”

Lees ook: Deze drie sterrenbeelden hebben de minste moeite met het verbreken van een relatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Stylecraze | Beeld: Pexels