Deze chocolade-ijstaart met Bailey’s is alles wat je nodig hebt deze zomer!

Baileys ijstaart

Je nieuwe favoriete dessert

Voordat je dit recept gaat uitproberen, moeten we je even waarschuwen. Wanneer je deze chocolade-ijstaart met Oreo-bodem en Bailey’s één keer hebt gemaakt, zal je hem de hele zomer blijven maken. De taart is namelijk verslavend lekker en wij durven te wedden dat dit je nieuwe favoriete nagerecht wordt voor op warme dagen. Hij is verkoelend en extra lekker door het scheutje Baileys. Tip: serveer hem ook eens op een feestje!

Ijs, chocolade, Oreo’s en Baileys: wat wil een mens nog meer?

Zo maak je de chocolade-ijstaart met Baileys:

  • Vermaal de Oreo’s in een keukenmachine, totdat er fijne kruimels ontstaan.
  • Neem een kom en voeg de Oreo-kruimels hieraan toe, samen met de gesmolten boter. Roer goed door. Schep het mengsel in een springvorm en duw het goed aan met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Bekleed ook de binnenste randen van de springvorm met het koekjesmengsel, zodat de taart een Oreo-korst krijgt. Plaats de springvorm vervolgens in de vriezer.
  • Meng in een kom het chocolade/brownie-ijs met de slagroom en Bailey’s. Roer alles door elkaar totdat er een glad geheel ontstaat. Neem de springvorm uit de vriezer en giet het ijsmengsel in de vorm. Dek de springvorm daarna af met doorzichtig folie en zet hem terug in de vriezer.
  • Laat de ijstaart minstens acht uur in de vriezer staan, het liefst de hele nacht.
  • Maak vlak voordat de taart de vriezer uitkan de gesmolten chocolade. Hiervoor smelt je de chocolade in een pannetje op laag vuur. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.
  • Schenk de chocolade vervolgens over de ijstaart. Je kunt de taart eventueel nog versieren met stukjes toffee, chocolade of brownies. Zet de taart vervolgens nog minimaal 10 minuten in de vriezer.
  • Geniet ervan!

Dit heb je nodig:

  • 1 rol Oreo-koekjes
  • 4 eetlepel gesmolten ongezouten boter
  • 1 1/2 liter chocolade/brownie-ijs
  • 250 milliliter slagroom
  • 160 milliliter Bailey’s Irish Cream
  • Optioneel: toffee, stukjes chocolade of brownie als topping

Lees ook: Recept: oreo-ijstaart met wodka

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Confessions of a baking queen | Beeld: Pxhere