Dilemma: ‘Ik ben verliefd op de vrouw van mijn overleden vriend’

vriend

‘Ik zou echt niet weten hoe ik het moet uitleggen’

Demian* groeide op met twee goede vrienden: Peter en Robin. Robin heeft een zus Nikki, die op haar tiende ‘verkering’ kreeg met de toen twaalfjarige Peter. Een kinderliefde die zo weer voorbij is, dacht iedereen. Maar niets bleek minder waar. Alles ging goed, totdat Peter erg ziek werd. In dit Reddit verhaal vraagt Demian om advies.

Mijn beste vriend Peter

“Mijn beste vriend Peter trouwde met Nikki toen ze 20 en 22 jaar waren”, begint Demian zijn verhaal. ”Helaas is Peter zo’n drie jaar geleden overleden aan de gevolgen van longkanker. Dit was voor iedereen verschrikkelijk en in het speciaal voor Nikki natuurlijk.” De groep was heel close met elkaar, waardoor hun band door het verlies van hun beste vriend nog sterker werd, vertelt Demian.

”Peter en Nikki woonden altijd in een stad ver van mij vandaan”, vervolgt Demian. ”Vier jaar geleden vond ik toevallig een baan in dezelfde stad als waar zij wonen, waardoor ik vaak over de vloer kwam. Ik kon er zijn voor Peter tijdens zijn slechtste momenten, waar ik heel dankbaar voor ben.” Doordat Demian zo vaak op bezoek kwam bij Peter en Nikki, is ook de band tussen Demian en Nikki gegroeid in de afgelopen jaren.

Gevoelens

”Ik zou echt niet weten hoe ik het moet uitleggen”, vertelt Demian. ”Het voelt zo anders sinds het overlijden van Peter. Ze heeft met niemand meer gedatet en ze heeft toegegeven dat ze zich tot niemand meer aangetrokken voelde.” Ze vertelde aan Demian dat ze wel een aantal dates heeft gehad, maar dat het gewoon raar voelde voor haar. ”Nu voel ik mij de laatste paar maanden heel erg aangetrokken tot haar. Ik voel me gewoon zó gelukkig als ik bij haar in de buurt ben en ik heb dit gewoon nog nooit gevoeld voor een vrouw.”

Demian maakt duidelijk dat hij deze gevoelens nog nooit eerder heeft gehad voor Nikki. ”Ze is knap, maar ik heb haar nooit op deze manier gezien toen Peter nog leefde. Ik heb het gevoel dat ik mijn vriend verraad, ik voel me er zó slecht door…” Demian heeft hier nog met niemand over gepraat omdat hij niet eens weet hoe hij het moet uitleggen. ”Ik vertel mezelf soms dat Peter blij is dat ik het ben en niet één of andere willekeurige kerel die haar pijn zou doen”, vervolgt Demian.

Hetzelfde gevoel

”Ongeveer een maand geleden was er een moment dat ik het gevoel kreeg dat zij misschien wel hetzelfde voelde voor mij. We waren samen op een verjaardag, toen we uiteindelijk samen zijn weggegaan in een Uber omdat we beiden te veel hadden gedronken.” Demian vertelt dat Nikki onderweg naar huis steeds over een jongen praatte waar ze mee had geflirt.” Ze vroeg me waarom het niet zo makkelijk ging als dat het met mij ging en waarom ze niet voelde wat ze met mij wél voelde. We hebben het er nooit meer over gehad en zijn naar huis gegaan.”

Te veel nadenken

”De reden dat ik dit vertel, is vooral omdat ik wil weten of ik te veel nadenk over de dingen die er zouden kunnen zijn. Misschien voelt ze hetzelfde, misschien moet ik het laten gaan. Verpest ik onze vriendschap als ik wel zeg hoe ik me voel? Ik weet niet hoe ik het haar moet vertellen.” Demian is doodsbang voor haar reactie en weet niet meer wat hij moet doen. Wat raad jij Demian aan?

*Demian is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de gebruikersnaam frienddddyahiq.

Lees ook: Heftig: ‘Mijn man maakt mijn overleden vrouw belachelijk’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels