‘Mijn vriendin gebruikte het trauma die ik met haar deelde tegen mij’

vriendin

‘Ik vond mijn vriendin altijd zo ontzettend aardig en meelevend, maar nu ik er zo op terugkijk…’

Kenny* en zijn vriendin zijn ruim drie jaar bij elkaar en wonen sinds kort samen. Heel ongelegen is hij ontslagen in de periode toen zijn vriendin bij hem in trok. Hij kampte toen een tijdje met een depressie. Dit had een grote invloed op hun relatie, waardoor Kenny’s vriendin een opmerking maakte waar hij niet blij mee was. In dit Reddit verhaal uit hij zijn frustraties.

Depressie

”Toen ik in middenin mijn depressie zat, heb ik er een beetje met de pet naar gegooid,” begint Kenny zijn verhaal. ”In die periode trok mijn vriendin ook bij mij in. Ik had niets uitgepakt en niks schoongemaakt en zat alleen maar op de bank een trieste zak te zijn”, vervolgt hij. ”Mijn vriendin trok dat niet en zei me dat mijn moeder gelijk had en dat geen vrouw ooit met mij samen zou willen wonen.”

Misbruik

”Mijn moeder mishandelde mij fysiek, seksueel en emotioneel. En ze zei dingen die tot op de dag van vandaag in mijn geheugen gegrift staan. Ze vertelde me dat er geen vrouw van me zal gaan houden als ik opgroeide net zoals de slons die mijn vader ook was. Ik deelde dit verhaal met mijn vriendin om uit te leggen waarom ik zo emotioneel werd van haar opmerking.” Toen Kenny’s verhaal tot haar binnendrong, schrok ze en vertelde ze dat ze het niet zo had bedoeld en dat ze zo handelde omdat ze overstuur was.

”Ik heb nooit echt geloofd dat mensen dingen zeggen die ze niet menen als ze overstuur zijn,” vervolgt Kenny. Ik denk juist dat de druk de waarheid in de mens naar boven haalt. Dit heeft me onze hele relatie opnieuw doen evalueren. Ik vond mijn vriendin altijd zo ontzettend aardig en meelevend, maar nu ik er zo op terugkijk…”

Verhuizen

Op dit moment probeert Kenny een afspraak in te plannen met zijn psycholoog om over de situatie te praten. ”Jammer genoeg heeft mijn nieuwe baan nog steeds geen rooster gegeven, dus ik kan ook nog niks vastleggen.” Kenny heeft een huurcontract tot mei 2023 en studeert waarschijnlijk dan ook af. ”Als ik mijn diploma binnen heb, ben ik van plan om te verhuizen naar een andere stad,” vertelt Kenny. ”Een groot deel van de reden dat ik wou samenwonen met mijn vriendin, was om te kijken of we samen door het land konden verhuizen of niet.”

Uit elkaar

”Ik heb sterk het gevoel dat we uit elkaar gaan als ik mijn diploma heb gehaald, maar tot die tijd zit ik behoorlijk vast. Mijn vriendin merkt aan me dat ik erg afstandelijk ben. Toen ze ernaar vroeg vertelde ik haar hoe ik me voelde, wat haar erg overstuur maakte.” Kenny’s vriendin begon heel hard te huilen en verontschuldigde zich nog een paar keer. Ze vertelde hem dat het echt niet haar bedoeling was om hem te kwetsen. ”Ik wilde er verder niks meer over zeggen en troostte haar op dat moment. Toch zit het me niet lekker. Voor mij voelt het alsof ze mijn trauma, dat ik met haar deelde, tegen me gebruikte om me te motiveren om dingen te doen in huis.”

”Het werkte wel om mij dingen te laten doen in huis, maar het brak mijn vertrouwen. Dit heb ik haar ook verteld, maar ze blijft maar volhouden dat ze het niet zo bedoelde en dat mensen soms dingen zeggen die ze niet menen.” Denk jij dat Kenny’s vriendin dit echt niet zo bedoeld heeft?

*Kenny is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de gebruikersnaam thefalosophersstone.

Lees ook: ‘Mijn man blijkt me voor onze relatie maandenlang te hebben gestalkt’

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels