IJskonijn of poeslief: dit is hoe elk sterrenbeeld ruziemaakt

ruzie sterrenbeeld

Hou jij vast aan je standpunt of verplaats je je in de ander?

Ruzie. Iedereen heeft er weleens mee te maken. Toch gaan we er allemaal op verschillende manieren mee om. Ben jij conflictvermijdend of heb je je argumenten altijd goed op een rijtje? Ga jij hard tegen hard of probeer je je in de ander te verplaatsen? Jouw sterrenbeeld geeft aan wat voor soort ruziemaker jij bent.

Vissen

Gevoelig en empathisch: dat is een Vis. Confrontatie is dan ook niks voor jou. De watertekens zijn nuchter en je doet je best om vriendelijk en zorgzaam te zijn naar anderen toe. Zo voorkom je drama in je leven. Je krijgt niet zomaar ruzie met een Vis, dus als dat gebeurt, dan is er ook echt iets aan de hand, al zullen Vissen je wel snel vergeven.

Waterman

Logica en zoeken naar oplossingen is helemaal jouw ding als jij een Waterman bent. Zo laat je je niet gek maken als iemand niet dezelfde mening deelt als jij. Emoties probeer jij tijdens een confrontatie te vermijden, jij focust je volledig op het oplossen van een conflict. Zo kun je onverschillig of afstandelijk overkomen, maar eigenlijk probeer je gewoon je gevoelens te beschermen.

Steenbok

Wat het moeilijk maakt in een ruzie met een Steenbok, is dat ze nogal ongevoelig kunnen zijn. Dit komt doordat Steenbokken heel objectief zijn en zeker van hun zaak. Zo kan je maar moeilijk de perspectieven van anderen accepteren en kom je soms afwijzend over. Vergeet daarom niet om ook eens te focussen op je gevoel, want hoewel je vrij koppig kan zijn, wil je vaak gewoon het beste voor iedereen.

Boogschutter

Jij bent slim en zorgeloos als Boogschutter en dus hou je er niet van om je tijd te verdoen met ruziemaken om niks. Doordat de Boogschutter staat voor wijsheid, heb je er een hekel aan als je ongelijk hebt. Als je dus weet dat je het bij het juiste eind hebt, ga je door totdat jij het laatste woord hebt gehad. Je vertrouwt op de feiten, logica en een beetje charisma om je punt te maken.

Schorpioen

Een Schorpioen is een geduchte tegenstander in een ruzie, doordat ze assertief en dapper zijn. Ze ruimen alles uit de weg op hun pad naar de waarheid. Hoewel je niet op zoek bent naar ruzie, kies je je meningsverschillen wel verstandig. Zo observeer je eerst voordat je de confrontatie aangaat.

Weegschaal

Weegschalen zijn de rust zelve. Het is dus zeldzaam om ruzie met ze te krijgen, maar als ze te maken krijgen met onrecht zullen ze daar zeker op inspringen. Je geeft als Weegschaal graag voorrang aan het welzijn van de groep, boven je eigen verlangens en emoties. Dit kan daarom een valkuil voor je zijn.

Maagd

Als Maagd vermijd jij meestal conflicten, tenzij het om een logische of persoonlijke reden is. Maagden kunnen wel een beetje passief-agressief zijn en hebben er een hekel aan als een ruzie gespannen of luid wordt. Je blijft vaak kalm en relaxed, dus vaak is een conflict zo opgelost.

Leeuw

Vurig en dynamisch, zo omschrijven mensen jou. Je draagt je hart op je tong en daarom vind je het geen probleem om met conflicten om te gaan. Je onbuigzame karakter kan door sommige mensen als irritant worden ervaren als ze ruzie met je hebben. Als je ruzie hebt met een Leeuw, kan het er luid en theatraal aan toe gaan, maar je verontschuldigt je snel als je realiseert dat je fout zit.

Kreeft

De Kreeft staat bekend als verzorger van de dierenriem. Conflictvermijdend is een woord dat zeker bij je past en het ligt niet in je aard om onnodige argumenten te benoemen. Toch kunnen ze aardig meedogenloos zijn tijdens confrontaties: zo kun je je emoties gebruiken om andere mensen te beïnvloeden.

Tweelingen

Als we één van de sterrenbeelden vredestichters mochten noemen, dan was het de Tweeling wel. Eventuele conflicten ga je met vriendelijkheid tegemoet. Wordt het een beetje te controversieel? Dan kan jij nog wel eens scherp worden, maar bovenal zul je humor gebruiken om je punt te maken. Ook blijf je niet lang boos en ben je een ruzie zo weer vergeten.

Stier

Door je praktische persoonlijkheid kan je enorm goed debatteren. Je overtuigt anderen doordat je consistent blijft en je emoties niet de overhand laat krijgen. Daarnaast ben je wel erg koppig, wat natuurlijk handig kan zijn, maar soms is het beter om iets los te laten. Anders wordt het onmogelijk voor mensen om de confrontatie aan te gaan.

Ram

Als Ram ben je een beetje een streber: je doet er alles aan om als beste uit de bus te komen. Ook ben je niet bang om te zeggen wat je denkt. De Ram is moeilijk te overtuigen wanneer hij eenmaal zijn standpunt in heeft genomen. Ook vindt een Ram het moeilijk om zich in een ander te verplaatsen. Toch vergeef en vergeet je het snel als de ruzie voorbij is.

Lees ook: Dit is hoe elk sterrenbeeld liefde aan anderen toont

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels, Vera Arsic