Nieuwe start voor Sonja Bakker: ‘Geen energie om door te gaan’

sonja-bakker

‘Mijn leven ligt totaal overhoop’, aldus de dieetgoeroe

Het was een heftig jaar voor Sonja Bakker: de plagiaatbeschuldigingen vlogen haar om de oren. Ze heeft nu besloten daar letterlijk en figuurlijk afstand van te doen. Sinds kort woont ze namelijk op Ibiza en is ze gestopt met werken. “Ik heb geen energie om door te gaan.”

Nieuwe start

Aan Privé vertelt de bekende afvalcoach waarom ze tijdelijk een stapje terugzet. “Ik heb mijn werk altijd met veel plezier gedaan, maar momenteel heb ik geen energie om door te gaan”, legt Sonja uit. De dieetgoeroe wil alles achter zich laten – en waar kan dat beter dan onder de Spaanse zon? De Noord-Hollandse woont daarom nu definitief op Ibiza. “Het is de start van een nieuw begin. Dit moet ik doen om alles achter mij te laten.”

Overhoop

Sonja vertelt dat haar leven ‘totaal overhoop’ ligt. “Er is veel gebeurd in de afgelopen twee jaar. Mijn privéproblemen, de coronaperiode, het overlijden van mijn vader en de plagiaataffaire.” De dieetboekenschrijfster werd er namelijk meermaals van beschuldigd dat ze recepten van andere diëtisten en food bloggers gekopieerd zou hebben. “Het klopt dat ik het vooral in het begin enorm zwaar heb gehad. Nachten heb ik in bed liggen huilen. Ik heb alles zo goed mogelijk proberen op te lossen. Dat is waarom ik nu op Ibiza woon. Daar ga ik een nieuwe start van mijn leven maken.”

Terug naar de basis

Mensen helpen om wat kilo’s te verliezen, hoort daar voorlopig niet bij. “Voorlopig ga ik niks doen, maar er zal een dag komen dat ik weer aan het werk wil. Dat zit nu eenmaal in mij. Als alles een plek heeft gekregen, wil ik misschien weer gewoon één-op-één mensen begeleiden om af te vallen. Terug naar de basis.”

Lees ook: Dit kun je het beste eten als je ‘s avonds laat nog honger hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress