Elise: ‘Mijn zus wil dat haar dochter een abortus ondergaat’

moeder

‘Terwijl haar dochter voor de baby wil gaan’

Een moeder hoort er voor een dochter te zijn, in voor- en tegenspoed, vindt Elise*. Voor haar zus Esmee ligt dit anders, terwijl ze precies hetzelfde heeft meegemaakt als haar dochter. Op het platform Reddit doet Elise haar verhaal.

Dochter

“Mijn zus Esmee had een behoorlijk wilde jeugd. Op haar achttiende raakte ze zwanger van een onenightstand en koos ervoor om een abortus te ondergaan. Dit was voor haar een wake-up call”, begint Elise haar verhaal. Esmee ging naar de universiteit, kreeg een geweldige baan en vond uiteindelijk de man van haar dromen. Ze kregen samen een dochter, Romy.

Romy is zeventien jaar, leergierig en een heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Toch zijn haar ouders hard voor haar. “Esmee heeft meerdere keren gezegd dat ze niet wil dat Romy haar jeugd net zo doet als zij heeft gedaan”, vertelt Elise. “Wat ik begrijp, maar ik heb haar ook verteld dat ze niet zo hard moeten zijn voor hun dochter. Laat haar fouten maken en help haar daar doorheen in plaats van te schreeuwen.”

Zwanger

Romy kwam er in maart achter dat ze zwanger was. Esmee en haar man reageerden vreselijk. “Ik heb zelf ook een dochter van dezelfde leeftijd en ik zou ook niet blij zijn. Maar Esmee en haar man gingen naar mijn mening écht te ver. Ze beschaamden haar en vertelden dat het een schande is. Ze zeiden zelfs dat – als ze een abortus onderging of de baby ter adoptie afstond – ze haar onverantwoordelijk vonden en haar niet in de buurt wilden hebben”, laat Elise weten. Esmee en haar man hebben Romy uit huis gezet, net als de ouders van Romy’s vriendje. De twee wonen nu bij Elise in huis.

Verleden

“Het moet ongelooflijk moeilijk zijn geweest voor Romy. Ze is van plan de baby groot te brengen, maar blijft zeggen dat ze zich een mislukkeling voelt. Ik heb nooit geweten dat Esmee zo was, maar ze heeft Romy altijd verschrikkelijk uitgescholden en haar het gevoel gegeven dat ze niet goed genoeg was. Uiteindelijk heb ik Romy alles verteld over het verleden van haar moeder en dat ze niet het recht had om zo tegen haar dochter te praten. Romy heeft meteen haar moeder gebeld”, vertelt Elise.

Ten einde raad

“Mijn hele familie is boos op mij. De meesten zijn niet blij met Esmee, maar ze zeggen dat het niet aan mij was om het verleden van Esmee te bespreken met haar dochter”, legt Elise uit in het verhaal. “Blijkbaar wist Esmee haar man hier ook niets vanaf en noemt haar nu een leugenaar. Mijn ouders en andere familieleden vinden dat ik mijn mond had moeten houden.”

Gelukkig hebben Elise, Romy en haar vriend elkaar. Maar ze zijn ten einde raad en weten niet wat ze moeten doen. Wat zou jij hen adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam No-Long7896.

Lees ook: ‘Myron: ‘Ik zei mijn beste vriendin dat ze een vreselijke moeder is”

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels