Dit is hoelang je moet wandelen om een paaseitje te verbranden

wandelen

Wij geven je het antwoord

Pasen staat in teken van samenzijn, gezelligheid, Paasontbijtjes en natuurlijk: Paaseitjes. Maar hoeveel moet je eigenlijk wandelen om al dat chocolade te verbranden?

Calorieën

Gevuld met Baileys of Licor 43, een chocolade-eitje met zure matten en knettersuiker of zelfs een paaseitje van zoete drop: ze zijn naast de klassieke witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade allemaal te verkrijgen. Hoeveel calorieën erin zitten, hangt er allereerst vanaf wat voor paaseitjes je eet, want ze komen in ontzettend veel smaken voor die allemaal hun eigen voedingswaarden hebben. Maar, van een gemiddeld eitje kun je zeggen dat ‘ie ongeveer zo’n 47 calorieën bevat.

Aan de wandel

Hoe lang moet je dan wandelen om één paaseitje te verbranden? We waren een beetje bang voor het antwoord, maar het valt enigszins mee – hangt er wel vanaf hoeveel je er oppeuzelt natuurlijk. Afijn, je moet zo’n tien minuten wandelen of vier minuten hardlopen om een standaard paaseitje te verbranden. Dit staat gelijk aan achttien minuten het huis schoonmaken of tien minuten in de tuin omrommelen.

Paaskilo’s

Volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell hoeven we ons niet meteen zorgen te maken na het eten van een handjevol chocolade-eitjes. Om een kilo aan te komen, moet je maar liefst 7000 (!) extra calorieën eten, vertelt hij aan Libelle. Een gemiddeld paaseitje bevat zo’n 47 calorieën en een snelle rekensom leert ons dat we dus 150 paaseitjes moeten eten om een kilo aan te komen. Dat zijn er nogal wat… Voel je dus zeker niet schuldig als je een paaseitje of twee eet. Helemaal niet als je je wandelschoenen nog aantrekt dit weekend!

Lees ook: Onderzoek wijst uit: van sushi word je slimmer

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: KookFans | Beeld: Pexels