‘Ga ik hierom de bruiloft van mijn broer verpesten?’

bruidsmeisje

‘Wat de bruid tegen me zei, maakte me verdrietig’

Soraya* (18) is de jongste van een gezin met een vader, moeder en twee oudere broers. De middelste van het gezin, broer Jason gaat binnenkort trouwen met zijn verloofde Maya. Maar tijdens de huwelijksvoorbereidingen verloopt niet alles zoals gehoopt. Soraya voelt zich verdrietig. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal.

Trouwen

Het begon allemaal een paar week geleden. “Mijn broer Jason is 26 jaar. Hij en zijn verloofde zijn al bijna vijf jaar samen en gaan binnenkort trouwen”, begint Soraya haar verhaal. “Toen mijn broer haar ten huwelijk vroeg, zei ze meteen ‘ja!’. De huwelijksvoorbereidingen volgden al snel. “Ik vond het zo leuk! Omdat ik geen zussen heb én omdat ik de jongste ben, haalde ik veel plezier uit de huwelijksvoorbereidingen. Jason vroeg aan mijn andere broer Noah (30) of hij zijn getuige wil zijn. En ook ik mag een rol spelen tijdens de bruiloft. Ik wil dolgraag het bloemenmeisje zijn, maar ze zeiden dat ik daar te oud voor ben… Maya vertelde me dat ik wel een bruidsmeisje kan zijn. Ondanks dat ik liever met bloemen wil strooien, vind ik dit ook goed. Het is immers hun speciale dag”, schrijft Soraya.

“Maya en ik konden het altijd goed met elkaar vinden, ze was best aardig maar praatte niet echt tegen me. Een paar weken geleden ging ik met mijn moeder, Maya en haar moeder en twee andere bruidsmeisjes naar een bruidszaak. We gingen jurken uitkiezen, die wij als bruidsmeisjes aan mogen doen op de bruiloft. Maya begon meteen over een vereiste. Ze wilde dat het rood en golvend moest zijn. Daar schrok ik een beetje van. Ik heb vaak problemen met mijn lichaamsbeeld, dus het is voor mij moeilijk om een jurk te vinden die bij mijn lichaam past. Maar ik ging mijn best doen om een jurk te vinden die binnen haar eisen viel”, vertelt ze.

Niet welkom op de bruiloft

“Bij de derde winkel bleef ik maar jurken passen en probeerde ik er een te vinden die bij me paste. Maar bij de jurken die de bruid mooi vond, had ik geen goed gevoel. Ik voelde mij er niet prettig in. Ik ben niet onbeleefd geweest en heb niet opgegeven, maar ik zei haar dat ik het niet leuk vond. Opeens begon Maya tegen me te schreeuwen en zei: “Waarom probeer je mijn huwelijk te verpesten? Wat is er mis met je?” Ik begon te huilen, waarna haar moeder ook nog tegen me begon te schreeuwen. Gelukkig trok mijn moeder hun meteen mee naar buiten om met ze te praten en te vragen waar dit voor nodig was. Ik liep er snel heen en hoorde de moeder van Maya tegen mijn moeder schelden. We hebben een flinke woordenwisseling gehad”, schrijft ze.

“Terug in de winkel vertelde Maya dat ze mij helemaal niet op de bruiloft wil hebben, maar dat ze mij alleen heeft uitgenodigd omdat mijn broer graag wil dat ik kom. Maar eigenlijk was ik helemaal niet welkom. Nu weet ik niet wat ik moet doen… Ik voel me verdrietig. Moet ik wel heen gaan in een jurk waar ik mij niet prettig in voel of verpest ik de bruiloft van mijn broer als ik niet kom? Wat zouden jullie doen?”, vraagt Soraya op het platform.

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Aquarius0215.

Lees ook: ‘Ik heb mijn moeder gevraagd of ik de biologische dochter ben van mijn vader’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels