Rosa’s vriend maakte iemand anders zwanger: ‘Mijn wereld stortte in’

zwanger

‘Ik zou letterlijk volgende week verhuizen, mijn hele leven is ingepakt en klaar om te gaan’

Rosa* is al ruim drie jaar samen met haar vriend Leroy. Zij zag een toekomst samen al helemaal voor zich. Helaas spatte die droom een paar dagen geleden volledig uit elkaar, toen Leroy opbiechtte dat hij een andere vrouw zwanger heeft gemaakt. 

Samen oud worden

“Mijn vriend en ik zijn nu drieënhalf jaar samen”, begint Rosa haar verhaal op het forum Reddit. “Voor mij voelde dit als een stabiele relatie. Ik zag mezelf de rest van mijn leven met hem doorbrengen en zag ons samen oud worden. En voor zover ik wist, voelde hij hetzelfde.” Dat beeld bleek echter niet helemaal te kloppen.

Verslavingsproblemen

“We hadden vooral de afgelopen anderhalf jaar wat problemen, waarbij hij te maken had met een verslaving en juridische problemen”, gaat de vrouw verder. “Ik heb hem in die periode bijgestaan en heb mijn best gedaan om hem te helpen nuchter te worden.” Uiteindelijk besloot Leroy om ver van huis herstelprogramma van zestig dagen te volgen. “Ik heb hem in die tijd een keer kunnen zien en we hebben regelmatig gebeld”, vertelt Rosa. Na het traject besloot Leroy dat hij nog een tijdje in die omgeving wilde blijven wonen, zodat hij dichtbij het programma was. Rosa steunde haar vriend in dat plan. “We waren zelfs al plannen aan het maken voor mij om daarheen te verhuizen.”

Zwanger gemaakt

Dat was drie maanden geleden, maar inmiddels staat het er heel anders voor. “Ik zou letterlijk volgende week verhuizen, mijn hele leven is ingepakt en klaar om te gaan”, vertelt Rosa. “Maar gisteravond vertelde hij me dat we moesten praten. Hij bekende dat hij met iemand anders sliep en – om het nog erger te maken – dat ze zwanger was”, deelt de vrouw. “Leroy zei dat hij ‘het juiste wil doen’ en daarom bij haar moet zijn voor het kind. Hij zei dat het hem speet en dat hij van me houdt.”

Wereld ingestort

“Op dat moment stortte mijn wereld in. Ik hou van deze man. Ik heb zoveel van hem gehouden, en om dan zo’n bom te droppen is gewoon… Ongelooflijk”, vertelt ze vol verdriet. “Ik weet niet hoe ik ooit over zoiets heen kan komen.” Op het forum vraagt Rosa dan ook advies aan lotgenoten. “Als iemand ooit zoiets heeft meegemaakt, hoe heb je het dan overwonnen? Is er een kans op verzoening, een soort vriendschap, of is het gewoon het einde van onze relatie?” Wat zou jij tegen haar zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/throwRA-likeadream.

Lees ook: ‘Ik vind het onzin dat mijn 1-jarige neefje een smartphone gebruikt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels