Sterke nagels niet voor je weggelegd? Dankzij deze tips krijg je die gezonde nagels waar je van droomt

Een goed begin is het halve werk

Pronken met prachtige, sterke nagels is iets wat niet voor iedereen is weggelegd. De een is ietwat onhandig en breekt weleens een nagel en de ander is gewoonweg niet gezegend met sterke nagels. Gelukkig zijn er tal van manieren waardoor je makkelijk je nagels gezond en sterk krijgt.

Het is mogelijk voor iedereen.

Voeding
Voor je lichaam, dus ook voor je nagels, is het erg belangrijk om gezond te eten en genoeg water te drinken. Eet jezelf mooie nagels door genoeg vlees, melk, noten, bananen en spinazie te eten. Deze voedingsmiddelen zitten vol met zink, calcium en vitamine B wat de sterkte van de nagels ten goede komt.

Lak je nagels niet te vaak
Te vaak en te veel nagellak opdoen is uit den boze als je sterke nagels wilt hebben. Geef je nagels genoeg tijd om te herstellen en ‘te ademen’ voor je weer een laagje nagellak aanbrengt. Wil je je nagels graag voorzien van een blits kleurtje? Gebruik dan altijd eerste een verzorgende basislaag.

Gebruik geen nagellakremover met aceton
Afgebladerde nagellak ziet er niet zo appetijtelijk uit en daarom verwijderen we dat maar al te graag met wat nagellakremover. Gebruik in het vervolg wel remover zonder aceton. Gebruik je wel nagellakremover waar aceton in zit? Dan verwijder je met de nagellak de natuurlijke oliën die je nagels nodig hebben om niet uit te drogen of af te breken.

Vergeet de nagelriemen niet
Wil je oogstrelende nagels hebben? Dan moet je ook je nagelriemen goed verzorgen. Hydrateer je nagelriemen met wat vaseline of kokosolie om wondjes te voorkomen. Duw bovendien je nagelriemen af en toe naar achteren met behulp van een bokkenpootje.

Handschoenen
Ga je flink aan de slag in de tuin? Of moet je nog een berg aan afwas doen? Doe wat rubberen handschoenen aan om je nagels te beschermen. Zeker wanneer je chemische producten gebruikt is dat voor zowel je nagels als je huid aan te raden.

Lees ook: dankzij deze kledingtrucjes lijk je een paar centimeter langer 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash