Zin in een verkoelend drankje, maar niet in ijskoffie? Dit zijn alternatieven

verkoelend-drankje

Net zo lekker als ijskoffie, maar dan zonder de cafeïne

Op warme dagen wil je niets liever dan een verkoelend drankje. Een ijskoffie is dan een voor de hand liggende optie, maar wat nou als je geen zin hebt in cafeïne? Er zijn gelukkig diverse alternatieven. Wij zetten er vier voor je op een rij.

Gemberwater

Gember heeft hetzelfde effect als cafeïne. Het gaat vermoeidheid tegen en geeft je spijsvertering een goeie oppepper. Ook kan het zelfs je hersenfunctie verbeteren. Gemberwater is heel eenvoudig zelf te maken: vul een glas met kokend water en een paar schijfjes gember en citroen. Laat het water goed afkoelen, voeg er een aantal ijsklontjes aan toe et voilà!

IJsthee met bosvruchten

Suiker geeft je kort energie, maar daarop volgt meestal een dip in je bloedsuikerspiegel waardoor je je juist moe voelt. IJsthee uit de supermarkt bevat vaak veel suiker, maar gelukkig is er een alternatief. Haal wat bosvruchtenthee zonder zwarte thee (zodat je geen theïne binnenkrijgt) bij de supermarkt en voeg daar een lepel bevroren bosvruchten, wat ijsklontjes en een takje munt aan toe. Proost!

Kokoswater

Voor kokoswater hoef je niet zelf aan de slag, want dat kun je gewoon in de supermarkt kopen. Er zit veel calcium, fosfor, magnesium en kalium in, wat ervoor zorgt dat je er net zoveel energie van krijgt als van koffie. Zowel verkoelend als oppeppend dus!

Pepermuntthee

Pepermunt heeft net als kokoswater een verkoelend en oppeppende werking. Hoewel het misschien niet logisch lijkt om warme thee te drinken als het buiten dertig graden is, heeft het toch voordelen. Je brein krijgt dan namelijk een seintje dat het tijd is om het lichaam af te koelen, waardoor je het meteen wat minder warm krijgt.

Lees ook: Lekker slapen? Deze drie drankjes helpen je daarbij

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash, Towfiqu barbhuiya